Hyundai Motor очаква стагнация на глобалния автомобилен пазар през тази

...
Hyundai Motor очаква стагнация на глобалния автомобилен пазар през тази
Коментари Харесай

Hyundai и Kia разочароваха с прогнозите си за очакваните продажби през 2018 г.

Hyundai Motor чака застоялост на световния авто пазар през тази година.

© Lee Jae-Won Още по тематиката
Автомобилните министър председатели от Франкфурт идват в София

Най-мащабното ревю у нас разкрива над 50 новости на две и четири колела
6 окт 2017
Напрежение сред Hyundai и BAIC Motor поради проблеми с доставчиците

Двете компании създават взаимно коли в Китай, само че пазарът там става все по-труден
13 сеп 2017
Samsung влиза в конкуренцията при безпилотните коли

Южнокорейската компания получи позволение за проби
3 май 2017 " Инвеститорите са разочаровани от редица фактори: скромната цел за продажби за идната година, забавянето на резултатите през четвъртото тримесечие и неналичието на прогрес в корпоративното ръководство. "
Ким Джин-уУ, анализатор в Korea Investment & SecuritiesHyundai Motor и нейното отделение Kia не съумяха да изпълнят задачите си за продажби на коли през 2017 година, което се случва за трета поредна година. Двете южнокорейски компании предвидиха непретенциозно нарастване през тази година, което може да им сътвори усложнения, оповестява Financial Times.

Стагнация на световното търсене

Hyundai и Kia, които са петата по продажби автомобилна група в света, оповестиха, че са пласирали 7.25 млн. коли през предходната година, надалеч от поставената цел за рекордни продажби на 8.25 млн. броя. Освен това те предвиждат, че през тази година продажбите ще набъбнат до единствено 7.55 млн.
" Глобалният растеж на търсенето на коли се чака да стагнира през тази година, като търсенето на водещи пазари като Съединени американски щати, Китай и Европа се чака да се свие ", е декларирал Йоон Йео-Чул, заместник-председател на Hyundai, в новогодишната си тирада пред служащите.

След оповестяването на новината във вторник акциите на Hyundai се намалиха с 4.2%, а тези на Kia – с 2.1%, до момента в който водещият борсов показател в Южна Корея Kospi Composite се увеличи с 0.5%.

" Инвеститорите са разочаровани от редица фактори: скромната цел за продажби за идната година, забавянето на резултатите през четвъртото тримесечие и неналичието на прогрес в корпоративното ръководство ", споделя Ким Джин-Уо, анализатор в Korea Investment & Securities.

Проблеми на пазарите в Китай и Съединени американски щати

Южнокорейските производители на коли се борят да усилят продажбите на двата си най-големи пазара - Китай и Съединени американски щати, където те бяха сложени напрегнат от по-слабото търсене на съвременни модели на спортни коли.

В Китай продажбите бяха наранени от разногласието сред Сеул и Пекин за разполагане на американския противоракетен щит в Южна Корея. Продажбите на Hyundai във втората по величина стопанска система в света не се усъвършенстваха толкоз бързо, колкото се надяваха от управлението, защото компанията се изправя против съперници, предлагащи по-достъпни SUV.

Hyundai размени мениджърите на поделенията си в Китай и Съединени американски щати през септември в опит да съживи представянето си на двата основни пазара. Компанията възнамерява да разшири своята SUV серия в Китай, който е най-големият пазар на коли в света, от четири до седем модела до 2020 година и да пусне по-екологични модели.
Предстоящото преразглеждане на комерсиалното съглашение сред Южна Корея и Съединени американски щати ще бъде от огромно значение за Hyundai, а Вашингтон и Сеул започнаха предоговаряне на договорката предишния петък.

Освен спадащите продажби в Съединени американски щати и Китай, трудовите разногласия и по-скъпата южнокорейска валута също се отразява на облагата на Hyundai. По-късно през януари компанията ще разгласи резултатите си за четвъртото тримесечие, които се чака да бъдат слаби.
" Печалбата на групата е малко евентуално да се усили доста тази година, защото Hyundai и Kia не престават да се борят в Съединени американски щати и Китай при забавянето на търсенето ", счита Ким Джин-Уо.

Hyundai регистрира индустриални загуби от 940 млн. $ поради стачки и синдикални разногласия през 2017 година Преговорите за заплатите се проточиха и към момента не престават, което пък ще докара до нови загуби в производството, ще попречи на напъните на мениджмънта да усили продажбите в международен мащаб и ще забави стартирането на нови модели коли, считат анализатори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР