Hyundai Motor Group ще произвежда електрически превозни средства в САЩ.

...
Hyundai Motor Group ще произвежда електрически превозни средства в САЩ.
Коментари Харесай

Hyundai инвестира $7,4 милиарда за производство на електромобили в САЩ

Hyundai Motor Group ще създава електрически транспортни средства в Съединени американски щати. Инвестицията на стойност 7,4 милиарда $ включва и станции за зареждане с водород и безпилотни летящи таксита, заяви Bloomberg. Hyundai Motor е притежател И на марката коли Kia.

Инвестициите ще бъдат направени до 2025 година, само че не е посочено по какъв начин ще са разпределени средствата. Hyundai съобщи още, че електрическите автомобили ще се създават в завода за монтаж в Монтгомъри, Алабама. Kia има цех в Уест Пойнт, Джорджия.

" Ще обмислим благоприятни условия и за разширението на индустриалната ни база, откакто се срещнем с пазарните условия и новата политика на държавното управление на Съединени американски щати за електрически транспортни средства " сподели представител на Hyundai Микеле Тинсън. " Ще се фокусираме върху обезпечаване на добра верига за доставки на електрически автомобили, с цел да отговори на търсенето в Съединени американски щати ".

Предложеният от президента Джо Байдън законопроект за инфраструктура планува 174 милиарда $ за зарядни станции, планувани отстъпки за потребителите на американски електрически автомобили и електрифициране на държавните флот.
 Hyundai показа безпилотна кола всъдеход
Hyundai показа безпилотна кола всъдеход

TIGER може да се движи в рискови условия, да бъде доставян с дрон и да носи товари

Hyundai и Kia реализират върхове в продажбите в Съединени американски щати с джиповете Telluride и Hyundai Santa Fe. Фабриката на Hyundai в Алабама има потенциал за сглобяване на 400 000 транспортни средства годишно, съобщи по-рано този месец основният действен шеф Хосе Муньос.

Корейският конгломерат ще сътвори ново дъщерно сдружение във Вашингтон, отдадено на градската въздушна подвижност, се споделя в изказването.
 Hyundai и Kia изгубиха партньорството с Apple
Hyundai и Kia изгубиха партньорството с Apple

Акциите на автомобилните производители потеглиха внезапно надолу
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР