Hyundai лансира своя кросоувър Ioniq 5 – първия от серията

...
Hyundai лансира своя кросоувър Ioniq 5 – първия от серията
Коментари Харесай

Hyundai пуска Ioniq 5, очаква скок на търсенето на електрически коли

Hyundai стартира своя кросоувър Ioniq 5 – първия от серията електрически транспортни средства, с които производителят се надява да излезе напред в конкуренцията в сегмента в световен мащаб.

Моделът е основан на нова платформа, предопределена за коли на ток, която употребява своя лична технология на батерията и изисква по-малко съставни елементи от към този момент съществуващите електрически коли на Hyundai. Това разрешава по-бързо произвеждане на по-ниска цена, написа „ Ройтерс “.

Пускането на Ioniq 5 е основна част от дълготрайната цел на южнокорейската компания да си завоюва 10% от световните продажби на електрически автомобили до 2025 година по отношение на комбинирания пазарен дял от 7.2% за Hyundai и Kia в интервала януари-септември 2020 година.

С едно зареждане Ioniq 5 може да измине към 480 км, което е почти с 20% повече спрямо Kona. Автомобилът ще излезе на пазарите в определени райони през първата половина на 2021 година и ще се предлага с две варианти за батерията – 58 киловатчаса или 72.6 киловатчаса.

Цената не бе публично разкрита, само че съгласно президента на Hyundai за Европа, Майкъл Коул, ще стартира от към 42 хиляди евро преди отчитане на държавните тласъци, които някои страни вкарват, с цел да ускорят прехода към зелена стопанска система.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР