Хвърлените от демонстранти яйца и домати по сградата на Министерството

...
Хвърлените от демонстранти яйца и домати по сградата на Министерството
Коментари Харесай

Хвърлените яйца и домати поругаха Българската армия, смята от депутат от ВМРО |

Хвърлените от стачкуващи яйца и домати по постройката на Министерството на защитата са поругали Българската войска - тази теза застъпва доц. Милен Михов, заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация и член на комисията по защита в Народното събрание.

Михов засяга, която беше предизвикана от репликите на Красимир Каракачанов към стачкуващ: " Ти ли си народа, бе? " и " Ти може да не искаш и майка си, само че това е твоя работа ".

" С какво е отговорна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?! " - написа депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

Публикуваме без редакторска интервенция цялостния текст на позицията на доц. Милен Михов, публикувана през днешния ден от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация:

" ПОДМЯНАТА ПОБЕДИ ПРОМЯНАТА! Очаквано митингът към този момент няма нищо общо със своето начало. Всяка вечер малките екрани обилно ни демонстрират едни и същи физиономии (няколко десетки на брой), които настояват, че не са трансформирали настояванията си. Всъщност лъжат. Всяка вечер шестват с изкривени от завист лица и манифестират духовната си мизерия посредством опозоряване на институции и знаци на държавността. Яйца, домати, алена багра, символизираща кръв – това са изразните средства на малцината останали. Те са подготвени да осъдят, разстрелят и погребат всеки, който е над тях и значи е отговорен за личните им неудачи. Сигурно по този начин утвърждават възприятието за лична значителност, за празненство на персоналното си его над властта, реда и закона. Те не са отговорни, те са навалица. Отдали са се на пристрастеностите, които съзнателно разпалват в тях няколко умели политически играчи. Те не желаят нова Конституция и нови правила, не желаят обединителни дела и устойчиво общество. Искат власт в този момент и разпра с политическите им съперници. Народен съд няма по какъв начин да свикат, само че могат да оплюят и дамгосат посредством тълпата всеки.

Не, не, не! Това не беше се случвало до в този момент – да бъде поругана армията ни. Враговете просто нямаха късмет, а българите обичаме армията си.

Вчера обаче, Те сбъркаха! Посегнаха на Българската войска, обругаха Министерство на защитата – институцията, която подсигурява свободата и независимостта на страната ни, която символизира българския военен дух и подвиг. С какво е отговорна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

И къде е нейният командир, президентът? Защо мълчи? Одобрява ли политиката на охрачване и омерзяване?

Да се разграничи от причинителите или да поеме отговорността - трети път няма.

Задавам тези въпроси като наследник на офицер и редови боец от Българската войска, който е служил почтено под българското бойно знаме. Казвам всичко това и като член на комисията по защита в Народно събрание, чийто ръководител е български военачалник. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР