Хванатият с допинг победител в Софийския маратон Юсеф Сбаи получи

...
Хванатият с допинг победител в Софийския маратон Юсеф Сбаи получи
Коментари Харесай

Наказаха хванатия с допинг победител в Софийския маратон

Хванатият с допинг победител в Софийския маратон Юсеф Сбаи получи тежко наказване от Звеното за честност в леката атлетика (AIU). Мароканецът е със спрени права за 4 години поради позитивния си тест за еритропоетин (EPO).

Сбаи завоюва маратона в столицата, провел се на 11 октомври предходната година, с нов връх за трасето - 2.13.03 часа. С допинг бе хваната и шампионката при дамите Виктория Хапилина (Украйна), която също няма да може да взе участие в надпревари за период от 4 години.

Снимка: Ладислав Цветков

Наказанието на Сбаи стартира да тече със задна дата от 16 ноември 2020-а, когато бе отворена тестът. Резултатите му от 11 октомври насам са анулирани, а мароканецът има право да апелира пред Спортния трибунал в границите на 30 дни.

Триумфът в София донесе на Сбаи награда от 15 хиляди лева от верига маратони " Бягането като метод на живот ", подкрепяна от министерството на младежта и спорта. Организаторите изчакват крайното решение на Международната атлетическа федерация (World Athletics), с цел да пренаредят класирането и премиите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР