Хванаха 12 пияни шофьори и 17 под въздействието на наркотици

...
Хванаха 12 пияни шофьори и 17 под въздействието на наркотици
Коментари Харесай

Хванаха 12 пияни шофьори и 17 под въздействието на наркотици през изминалия ден

Хванаха 12 пияни водачи и 17 под въздействието на опиати през миналия ден. Това излиза наяве от междинните резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

8929 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 11 189 водачи и пасажери. Съставени са 2504 фиша и 575 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 12 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – четирима от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осмина - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за инспекция, е отказал да бъде тестван. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 17 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор “ са тествани 2561 МПС и 2864 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 735 фиша и 115 АУАН. Установени са един лидер, седнал зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Трима са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16.00 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР