Хвалбите на Русия заради притежаваните от нея ядрени оръжия подхранва

...
Хвалбите на Русия заради притежаваните от нея ядрени оръжия подхранва
Коментари Харесай

Зеленски към международния форум в Катар: Увеличете добива на природен газ

„ Хвалбите на Русия поради притежаваните от нея нуклеарни оръжия подхранва рискова конкуренция във въоръжаването. “ Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски на конгрес в катарската столица Доха на политически и бизнес водачи в света.

Той прикани също Катар да усили производството на природен газ, с цел да противодейства на съветските старания да употребява силата като оръжие.

„ Те се хвалят, че могат да унищожат с нуклеарни оръжия освен избрана страна, само че и цялата планета “, сподели Зеленски във видеообръщение онлайн към форума, излъчено на 31-ия ден от съветската експанзия против страната му.

„ Когато Украйна се отхвърли от нуклеарните си оръжия през 90-те години на предишния век, бяха й дадени „ гаранции за сигурност от най-мощните страни в света “, в това число Русия, посочи той.

„ Но тези уверения не се трансфораха в гаранции. И в действителност една от страните, която трябваше да й даде едно от най-големите обещания за сигурност, стартира да работи против Украйна и това е последна демонстрация на неправда “, добави Зеленски.

Президентът на Украйна също прикани Катар, един от трите най-големи производители на природен газ в света, да усили производството поради спора.

 „ Бъдещето на Европа зависи от вашите старания “, сподели той пред публиката, включваща емира на Катар Тамим бин Хамад Ал-Тани.

„ Зависи от вашата продукция. Моля ви да увеличите производството на сила, с цел да гарантирате, че никоя страна не може да употребява силата като оръжие “, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР