Хвалбата на президента през август м.г., че Русия е създала

...
Хвалбата на президента през август м.г., че Русия е създала
Коментари Харесай

Ще получи ли разрешение руската ваксина Спутник V за употреба в Евросъюза?

Хвалбата на президента през август м.г., че Русия е основала първата в света ваксина против COVID-19, преди даже да е приключила тестванията за сигурност, провокира песимизъм в международен мащаб. Сега обаче, наподобява, че Москва ще пожъне забележителен дипломатически дял с най-големия си теоретичен пробив от руската епоха, написа.
Редица страни по света се редят на опашка за доставки на “ ”, откакто рецензирани резултати, оповестени в здравното списание “Lancet ”, демонстрираха, че съветската ваксина защищава от смъртоносния вирус толкоз добре, колкото и американските и европейските препарати, и доста по-ефективно от китайските съперници. “Спутник V ” обаче към момента чака зелена светлина от Европейската организация по медикаментите, преди да бъде внедрена във всички 27 страни от Европейски Съюз.
 Заради забавените доставки: Здравното ни министерство с остра реакция против AstraZeneca Заради забавените доставки: Здравното ни министерство с остра реакция против AstraZeneca
Здравното министерство е изпратило остро писмо до  производителя на ваксини AstraZeneca, заяви Нова телевизия. В него се констати...
Засега имунизацията е разполагаем в Унгария, откакто получи 6-месечно позволение за незабавна приложимост от премиера Виктор Орбан - гневен критик на Европейски Съюз поради бавните доставки на утвърдените ваксини. “Спутник V ” към този момент се популяризира и в няколко страни отвън Европейския съюз, в това число Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Беларус и Армения. Руските управляващи споделят, че препаратът към този момент е утвърден от 33 страни, измежду които са Мексико, Аржентина, Бразилия, Боливия, Алжир, Пакистан, Монголия, Гана и други
В топ 6 на най-обсъжданите научни изявления за всички времена влезе публикацията в списание “Lancet ” за успеваемостта на съветската ваксина. Проучването демонстрира, че “Спутник V ” е 91,6% ефикасна против симптоматични случаи на COVID-19. Пасивният спор сред Москва и Брюксел обаче продължава поради хипотетичната тромавост на основания в Амстердам европейски регулатор. Според EMA “Спутник V ” е обект на същия развой на взимане на решения като всички други ваксини против COVID-19, само че казусът е, че към момента не са налични цялостните масиви от данни. Първата стъпка е “непрекъснат обзор ” на данните и клинични изпитвания. След това би трябвало да последва публично заявление за едногодишно позволение за стартиране на пазара. Времето, което е належащо сред непрекъснатия обзор и упълномощаването, е сред 2 и 4 месеца.
Понастоящем в Европейски Съюз са позволени три ваксини - на Pfizer/BioNTech, Moderna и на AstraZeneca. EMA упорства, че “Спутник V ” даже още не е почнала фаза на непрестанен обзор и показва, че до момента не е получавала заявки за продължение на прегледа или позволение за стартиране на пазара, “въпреки известията за противното ”. Разработчиците и поддръжниците на “Спутник V ” спорят, че към този момент е подадено искане за продължение на прегледа. Руският Фонд за директни вложения, взел участие в създаването, отхвърли “погрешно ориентирани ” известия, че документите била изпратена на неверната организация. Тъй като това е първата ваксина, създадена от незападна страна, индустриалните обекти отвън Европейски Съюз също би трябвало да бъдат инспектирани.
“Те не създават в Европа, тъй че, несъмнено, би трябвало да има развой на ревизия в индустриалните обекти ”, сподели преди дни шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя се усъмни за какво Москва толкоз мощно желае да пусне имунизацията в Европейски Съюз. “Като цяло би трябвало да кажа, че към момента се чудим за какво Русия на доктрина предлага милиони и милиони дози, само че не реализира задоволително прогрес във имунизирането на личното си население ”, сподели тя. 
 Сертификат за Covid имунизация може да се получи след втората доза Сертификат за Covid имунизация може да се получи след втората доза
Сертификат за имунизация против Covid-19 може да се получи след приложена втора доза от имунизацията, оповестяват от Министерството на здраве...
Само 2,2 млн. руснаци са получили първата доза от двукратната ваксина, или по-малко от 2%. За съпоставяне в Съединени американски щати към 41 млн. души или към 13% от популацията, към този момент са получили първи инжекции. Действителният брой дози, разпределени в Русия, е държавна загадка, сподели Дмитрий Кулиш, професор в Института за просвета и технологии “Сколково ” в Москва.
Според анализатори съветската имунизационна дипломация към този момент реализира задачите си. Москва оказа помощ за задълбочаване на раздялите в Европейски Съюз, изпращайки пратка до Унгария, преди регулаторите да я одобрят за целия блок. Подбуди вътрешния разкол в Украйна, като акцентира бавните доставки на западни ваксини за страната. В Латинска Америка пък подкопава публичното доверие във имунизациите, създадени в Съединени американски щати. В дълготраен проект Русия се стреми към задгранични производители да разширят производството, като подписва съглашения с компании в Индия, Южна Корея и Китай.
Сериозни нежелани реакции, изискващи хоспитализация, рядко се следят у доброволците, получили дози от съветския препарат. Нито един тежък случай не е обвързван с имунизация, акцентира публикацията в “Lancet ”. 94% от нежеланите реакции са леки. В рамките на два дни са вероятни настинка, общо неразположение, главоболие, тресчица, както и отичане и мъка на мястото на инжектиране. По-рядко имунизираните хора изпитват гадене, увеличени лимфни възли и понижен вкус. Възможна е и алергична реакция. През първите 3 дни след имунизацията не се предлага да се мокри мястото на инжектиране, да се посещава сауна и да се пие алкохол. В съпоставяне с другата всеобщо утвърдена аденовирусна ваксина - на AstraZeneca, “Спутник V ” демонстрира по-добри резултати. Общата успеваемост за западната ваксина е 70,4%, а на “Спутник V ” - 91,6%. Точно като съветската, британско-шведската разработка има 100% успеваемост против тежки случаи, започвайки от 21- ия ден след първата доза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР