Хусите са направили много успешна отбрана срещу САЩ и Обединеното

...
Хусите са направили много успешна отбрана срещу САЩ и Обединеното
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Хусите са направили много успешна отбрана срещу САЩ и Обединеното кралство

„ Хусите са създали доста сполучлива защита против Съединени американски щати и Обединеното кралство. “ Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Говорейки пред публицисти, след осъществяване на молебствия в Истанбул, Ердоган засегна офанзивите против Йемен от Съединени американски щати и Обединеното кралство.

„ Всички тези дейности включват потреблението на непропорционална мощ. Израел също употребява непропорционална мощ в Палестина. “

„ Получаваме информация от разнообразни източници, че хусите са създали доста сполучлива защита, дали са сполучливи отговори както против Съединени американски щати, по този начин и против Обединеното кралство “, добави Ердоган.

Съединени американски щати и Обединеното кралство нанесоха удари по голям брой цели в Йемен късно в четвъртък в отговор на продължаващите удари с дронове и ракети от хутите, които са подкрепяни от Иран, по интернационалните морски пътища в Червено море. Атаките на йеменската формация започнаха през ноември в отговор на войната на Израел против Газа.

Относно делото за геноцид на Южна Африка против Израел в Международния съд Ердоган сподели, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху няма къде да се скрие и, че няма отбрана за дейностите му.

„ Бих видял израелския президент Херцог в доста по-искрена атмосфера в този миг, само че в последно време той също имитира Нетаняху, започвайки да прави доста разнообразни изказвания “, съобщи Ердоган.

Той означи, че Израел показва причините си пред висшия съд на Организация на обединените нации, добавяйки: „ Но документите, които представихме, са потребни за Хага. “

Първият ден от процеса завърши в четвъртък, откакто посланикът на Южна Африка в Амстердам Вусимузи Мадонсела прочете деветте краткотрайни ограничения, които страната му изиска от Съда против Израел.

В първия ден от процеса южноафриканската страна показа обвиняванията си против Израел пред Международния съд дружно с претекстовете и доказателствата в тяхна поддръжка.

Юридическите представители на Южна Африка в процеса упрекнаха Израел в „ умишлени дейности против жителите на Газа, доказващи желание за геноцид “.

Източник: Труд

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР