Huobi Global, голяма борса за криптовалути, търси лиценз в Хонконг,

...
Huobi Global, голяма борса за криптовалути, търси лиценз в Хонконг,
Коментари Харесай

Huobi планира експанзия в Хонконг покрай нови регулации

Huobi Global, огромна борса за криптовалути, търси лиценз в Хонконг, с цел да разшири услугите си за клиенти на дребно.

Бизнесът също по този начин възнамерява да открие нова борса – Huobi Hong Kong. Тя ще се концентрира върху институционални клиенти и лица с висока чиста стойност.

Според Джъстин Сън , създател на Tron, борсата може да усили личния състав си в Хонконг от 50 на 200 души през тази година.

Този ход идва, откакто Комисията по скъпи бумаги и фючърси на Хонконг (SFC) неотдавна отвори за публично разискване нови оферти за лицензиране и контролиране.

Предложената нова рамка ще изисква тържищата за криптовалути да се записват в SFC, което ще им разреши да разширят услугите си в Хонконг. Предвижда се новият режим да влезе в действие през юни. Той към този момент докара до това, че доставчиците на финансови услуги се готвят, с цел да вземат участие в разширената система.

Решението на Huobi за агресия в Хонконг е стимулирано от по-отворената позиция на града във връзка с криптовалутите, съгласно Сън. Това внезапно контрастира с регулаторната принуда на Китай във връзка с криптовалутите и първичните предлагания на монети (ICO).

Компанията майка на Huobi, Huobi Group, беше принудена да реалокира централата си от Пекин в Сингапур през 2017 година заради рестриктивните мерки на китайското държавно управление върху търговията с криптовалути.

През януари бизнесът разгласи, че редуцира 20% от личния състав си, характеризирайки го като част от преструктурирането на компанията след поглъщането на Сън през октомври. По-късно, през февруари, борсата разгласи, че закрива своя портфейл Huobi Cloud Wallet през май заради.

Предприятието също по този начин уголемява услугите си в други райони. През януари тя разгласи стартирането на подкрепена от Visa дебитна карта за крипто-фиат, която клиентите на Huobi, пребиваващи в Европейското икономическо пространство, могат да употребяват в целия свят. Очаква се картата да бъде налична през второто тримесечие на тази година.




Освен това Huobi обмисля да реалокира централата си от Сингапур в Хонконг. Решението на компанията за пренасяне би било значимо, защото Сингапур от дълго време се преглежда като пълномощия, благоприятстваща криптовалутите.

Независимо от това Хонконг става все по-привлекателен за предприятията, занимаващи се с криптовалути, заради регулаторния си метод и близостта си до континентален Китай, който е дом на доста търговци и вложители в криптовалути.

Експанзията на Huobi в Хонконг и стартирането на новата ѝ борса са част от напъните на компанията да диверсифицира услугите си и да понижи зависимостта си от Китай. С възходящата регулаторна принуда против криптовалутите в Китай, преместването на Huobi в Хонконг може да ѝ помогне да навлезе на нов пазар и да разшири световния си обсег.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР