Хунтата на Мианмар в понеделник отмени резултатите от изборите, проведени

...
Хунтата на Мианмар в понеделник отмени резултатите от изборите, проведени
Коментари Харесай

Хунтата в Мианмар касира вота от 2020 година

Хунтата на Мианмар в понеделник анулира резултатите от изборите, извършени през 2020 година, които завоюва партията на Аун Сан Су Чжи " Национална лига за народна власт " (НЛД), съобщи Агенция Франс Прес. Управляващите, които пристигнаха на власт посредством прелом, оповестиха, че вотът не е бил почтен.

Разследванията разкриха над 11 милиона случая на измами по време на изборите, оповестиха от изборната комисия на хунтата.

" Те (НЛД) се пробваха да завземат държавната власт, като злоупотребиха с рестриктивните мерки против COVID-19, " сподели ръководителят на комисията Тайн Сое. Изборите не бяха свободни и почтени, заради което резултатът се анулира. "
 Съединени американски щати удрят със наказания хунтата в Мианмар
Съединени американски щати удрят със наказания хунтата в Мианмар

22-ма висши чиновници в Мианмар и членове на фамилиите им

Той не сподели дали ще бъдат извършени нови избори в страната с 54 милиона души. Хунтата преди този момент съобщи, че ще организира нови избори в границите на две години, само че също по този начин заплаши да разпусне НЛД.

Армията завзе властта след, като смъкна и задържа определения граждански водач и нобелов лауреат Су Чжи, която водеше битка против диктатурата през последните две десетилетия от ръководството на военните в Мианмар от 1962-2011 година Хунтата оспорва данните за броя на починалите цивилни и твърди, ч е десетки членове на силите за сигурност също са били убити по време на митингите.

Военната хунта едностранно разгласи преустановяване на огъня Националното помирение ще продължи до 30 юни, с цел да даде опция на военните да договарят с въоръжените етнически организации в страната за реализиране на дълготраен мир.

В края на юни,
 Около 900 опозиционери са убити в Мианмар след преврата
Около 900 опозиционери са убити в Мианмар след преврата

Сред тях има и доста деца

Най-малко 900 души бяха убити от преврата до в този момент, а над 5000 души са арестувани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР