Хуманоидният робот Optimus Gen 2 бележи значителен прогрес(снимка: Elon Musk

...
Хуманоидният робот Optimus Gen 2 бележи значителен прогрес(снимка: Elon Musk
Коментари Харесай

Новият хуманоиден робот на Tesla е по-лек и по-бърз


Хуманоидният робот Optimus Gen 2 бележи забележителен напредък
(снимка: Elon Musk / X)

Американската компания Tesla показа Optimus Gen 2 – последващо потомство на своя хуманоиден робот, който ще може да извършва разнообразни задания, с цел да оказва помощ на хората в всекидневието.

Tesla желае да сътвори хуманоиден робот, който може да бъде задоволително еластичен, с цел да размени индивида в рутинните задания, само че мнозина се съмняват, че това е постижимо в кратковременен проект. Компанията обаче има вяра, че може да реализира задачата си посредством потребление на изкуствения разсъдък от самоуправляемите коли и опита си в батериите и електрическите мотори.

Нещо повече, Tesla твърди, че нейните коли към този момент са роботи на колела. Сега остава единствено да им придаде хуманоидна форма, с цел да могат да заместят хората в някои задания.

Всеки пръст от новата ръка на Optimus Gen 2 има тактилно чувство
(снимка: Elon Musk / X)

По-рано компанията на Илон Мъск разгласи, че Optimus минава изцяло образование благодарение на невронни мрежи и може да извършва нови задания, като да вземем за пример самостоятелно подбиране на обекти.

Новата версия на робота към този момент е оборудвана с всички задвижващи механизми и датчици, създадени от Tesla. Компанията твърди, че Optimus Gen 2 върви с 30% по-бързо и, че е понижила тежестта на робота с 10 кг, като в същото време е подобрила салдото. Видео демонстрацията демонстрира Optimus Gen 2 приклекнал, до момента в който балансира.

Една от най-трудните елементи на хуманоидния робот са ръцете. Те би трябвало да са задоволително здрави, с цел да устоят обилни натоварвания, само че и задоволително прецизни, с цел да се оправят с чупливи предмети.

Новият Optimus Gen 2 показва танцувални умения
(снимка: Elon Musk / X)

Tesla съобщи, че възнамерява скоро да стартира да употребява робота в личните си индустриални интервенции. След като потвърди неговата полза, компанията ще пристъпи към продажби на робота.

По-рано Илон Мъск сподели, че евентуалното търсене на такива роботи може да доближи от 10 до 20 милиарда единици. Той има вяра, че Optimus ще образува „ по-голямата част от дълготрайната стойност на Tesla ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР