Хуманитарни агенции на ООН изразиха тревога от нарастващата израелска военна

...
Хуманитарни агенции на ООН изразиха тревога от нарастващата израелска военна
Коментари Харесай

ООН разтревожени“ от мащаба на нападението в Дженин

Хуманитарни организации на Организация на обединените нации показаха паника от възходящата израелска военна интервенция в град Дженин на Западния бряг, където са починали 10 палестинци, а медицинският достъп е стеснен, предава " Ройтерс ".

Операцията, включваща и, е една от най-големите от години насам и докара до евакуацията на хиляди хора от бежански лагер.

Ванеса Хугенин, представител на филантропичната работа на Организация на обединените нации , съобщи на брифинг, че са " разтревожени от мащаба на военните интервенции в Дженин на окупирания Западен бряг и въздушните удари в популации бежански лагер ".

Т я уточни, че измежду починалите има трима малолетни , само че не отговори на въпрос за тяхната възраст. Хугенин заяви, че въздушните удари са предизвикали съществени вреди на инфраструктурата в лагера, прекъсвайки достъпа до вода и електричество, а Палестинският червен полумесец е евакуирал към 3000 души.

Червеният кръст също изрази " изключителна угриженост от тревожното усилване на въоръженото принуждение " в Дженин.

Световната здравна организация (СЗО) и здравната благотворителна организация MSF също показаха угриженост по отношение на достъпа до здравни услуги.

Говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер съобщи, че " офанзивите против опазването на здравето, в това число пречките за достъп до ранени хора, са извънредно притеснителни ".

Медицинската благотворителна организация MSF регистрира , че военните булдозери са разрушили пътищата, водещи до лагера, което затруднява превоза на пациенти.

Израел съобщи, че задачата на интервенцията е да пребори палестинските фракции , подкрепяни от Иран, които са виновни за серия от стрелби и бомбени офанзиви, както и за производството на ракети. 

" Израел подсигурява, че се дава филантропична помощ и не ползва никакво ограничаване за достъпа на медицинския личен състав, с изключение на тук-там, където животът на медицинския личен състав е изложен на риск заради замяна на огън ", сподели дипломатическата задача в Женева в изказване за Ройтерс.
 Осем ранени при нахлуване с кола в Тел Авив Обновена
Осем ранени при нахлуване с кола в Тел Авив

Той е бил " обезвреден " на мястото на случая от локален цивилен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР