Хуманитарната помощ, която България е предоставила на Украйна от държавния

...
Хуманитарната помощ, която България е предоставила на Украйна от държавния
Коментари Харесай

Асен Асенов: Хуманитарната помощ за Украйна от Държавния резерв е за над 1,5 млн. лева

Хуманитарната помощ, която България е предоставила на Украйна от държавния запас възлиза на над 1,5 млн. лева Това сподели краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Държавна организация " Държавен  запас и военновременни ресурси " Асен Асенов по БТВ.

„ Вследствие на две решения на Министерски съвет предоставихме към 500 000 литра вода, 120 тона храни, лекарства, палатки, генератори. Предоставихме филантропичната помощ по метод, който да не наруши опцията на страната да реагира съответно при възможна рецесия у нас “, изясни той.

Асен Асенов добави, че тази помощ е давана на два пъти с решения на Министерски съвет. Той изясни, че една от главните функционалности на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ е подкрепяне на хората за справяне с рецесии от всевъзможен темперамент

„ В Държавния запас има съвсем всичко, което е належащо за превъзмогване на каквито и да е рецесия – както от военновременен темперамент, по този начин и от мирновременни. Има хранителни ресурси, вода, медицински произведения, горива, зърно, индустриални ресурси “, изясни Асен Асенов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР