Хуманитарната криза започва. По данните на ООН вече над 50

...
Хуманитарната криза започва. По данните на ООН вече над 50
Коментари Харесай

От специалните пратеници на bTV: Продължава притокът на бежанци от Украйна в Полша


Хуманитарната рецесия стартира. По данните на Организация на обединените нации към този момент над 50 000 са напуснали Украйна. На границите с Румъния и Полша се струпват всички, търсещи избавление.

Никоя друга страна в Европа няма да усети по-непосредствено войната в Украйна от Полша. На граничния пункт Медика над 20 км опашка от коли чака да влезе в Полша. А още повече идват пешком и с трен.

Снимка: EPA


„ Полското държавно управление чака даже сюжет, при който 5 милиона украинци идват в Полша. Затова ние сме много готови с пунктове за приемане на украинците. Те са добре пристигнали. Тук, да вземем за пример в Медика физкултурният салон на учебното заведение Медика. Там получават заслон, храна, топли питиета и съвет по какъв начин да не престават живота си в Полша. Или на друго място “, оповестява Караржина Гурняк - публицист tvn24.

Въпреки напора, стотици поляци посрещат украинците и им оферират превоз, заслон, храна. Хотелите са цялостни, по тази причина им оферират колите си.

Полша има добър опит с украинските мигранти. След началото на войната в Донбас, над милион идват тук и се вписват добре в трудовия пазар и въобще в обществото. Днес украинците са посрещнати с оферти за работа и интеграция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР