Хуманитарна инициатива Заедно за бъдещето!“ ще подкрепи 40 родилки, които

...
Хуманитарна инициатива Заедно за бъдещето!“ ще подкрепи 40 родилки, които
Коментари Харесай

АГ-болница Варна в проект за подкрепа на 40 родилки, сред които и самотни бъдещи майки

 Хуманитарна самодейност " Заедно за бъдещето! “ ще поддържа 40 родилки, които са самотни бъдещи майки, обществено и здравно неосигурени или от семейство, в което един от двамата или двамата са останали без работа поради пандемията с Covid 19 и икономическата рецесия.

Инициативата се осъществя от Обществен дарителски фонд за Варна в партньорство с СБАГАЛ " проф. доктор Д. Стаматов “ с финансовата поддръжка на ФРГИ по Програма " Ирис “.

Целта е да запазим фамилиите дружно. За младата майка е обезпечен:

Пакет " Помощ за новороденото ",  включващ артикули от първа нужда за бебето-памперси, хигиенични материали, дрешки, биберони, пелени и други.

" Хранителен пакет за младата майка ", включващ храни подобаващи при кърмене и укрепващи здравето на дамата след интервала на бременност и раждане.

Провеждане на проучване " Фетална морфология ", което не се поема от здравната каса, само че то разрешава да се диагностицира положението на плода още по време на вътреутробното развиване.

Провеждане на профилирана консултация и/или проучвания, които не се поемат от здравната каса на родилки от рисковите групи, които са с паталогична бременност.

Предоставяне на психо-социална поддръжка на младата майка.

Консултиране с специалист по отношение на препоръки за кърмене, хранене и развъждане на новороденото.

Как да се включите в програмата за поддръжка?

Можете да получите заявление по пример и повече информация от Силвия Димова- Връзки с обществеността, ет. 1 в СБАГАЛ " проф. доктор Д. Стаматов “,тел. 0877 773 055 или да изтеглите заявление по пример от интернет страницата на организацията ни:

За спомагателни въпроси и контакт с Координатора на проекта-Анна Радева, тел. 0879 294498, имейл:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР