Художници от четири държави превърнаха в живописни 3D платна историческата

...
Художници от четири държави превърнаха в живописни 3D платна историческата
Коментари Харесай

3D рисунки оживяват в старата столица

Художници от четири страни трансфораха в живописни 3D платна историческата цитадела " Царевец " и старите къщи във Велико Търново.

Първия по рода си фестивал на триизмерните улични изкуства се организира от 15 до 18 юни в региона към монумент Асеневци и Художествената изложба в града.

3D уличното изкуство, познато още като паважно, теренно, анаморфично изкуство е живописен жанр, създаващ оптична заблуда, която се получава от наблюдението от една единствена позиция. Използвайки анаморфозата, художниците основават изображения, които наподобяват триизмерни. А заставайки за фотография до атрактивните платна всеки може да влезе в изображението, което в действителност е магията на 3D картините, споделят художниците.
 картина
Идеята се е появила в Италия през XVI век. По това време е имало доста художници скитници, които били наемани да работят по катедралите, само че откакто приключвали плановете, нямали с какво да се прехранват. Започнали да рисуват по площадите най-вече религиозни картини с тухли, креда и въглени.
 картина
С достигналата известност на този тип улично изкуство, през последните години, художници от целия свят се сплотяват и изобразяват своите триизмерни мечти като предизвикат хората. Благодарение на арт фестивалите се основават интернационалните креативен групови творби, които уголемяват и обогатяват знанията на народите за техния свят, история и просвета.

3D картините са ситуирани на емблематични места във Велико Търново, с цел да радват жителите и гостите на града до края на лятото.

Автор на видеото: Росен Бонев
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР