Художници наивисти от България и чужбина представят голяма изложба в

...
Художници наивисти от България и чужбина представят голяма изложба в
Коментари Харесай

Художници наивисти от България и чужбина с изложба в Градската галерия

Художници наивисти от България и чужбина показват огромна галерия в Градската изложба в Пловдив. От 4 до 24 септември Асоциацията на художниците наивисти в България (ААНБ) е подготвила гледка на този жанр, както измежду българските художници, по този начин и измежду европейските им сътрудници. На първия етаж в Залите за краткотрайни експозиции на ГХГ над 25 български създатели от цялата страна ще покажат живопис, рисунки и пластики. А на втория етаж ще гостуват творби от непрекъснатата експозиция на Салона за наивистично и интуитивно изкуство в Белоградчик, включваща имена от Европа и Аржентина.



Двойната галерия „ Приказният свят се назовава Наив “ се открива през днешния ден от 17:30 часа, като тази вечер ще бъде показана и единствената модерна книга за български наив.

Приятни прекарвания за публиката ще има и през останалите дни. „ С всички вас, които обичате да се усмихвате и да се радвате на хубостта, ще бъдат и арт работилниците на 19, 20 и 21 септември. На 21.09. от 12:00 до13:30 - за керамика, от 14:00 до 15:30 – за живопис “, споделят уредниците.

Входът за изложбата и за съпътстващите прояви е безвъзмезден. Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР