Художникът Джейсън де Кайрес Тейлър наскоро представи своят скулптурен коралов

...
Художникът Джейсън де Кайрес Тейлър наскоро представи своят скулптурен коралов
Коментари Харесай

Вижте уникален музей насред океана

Художникът Джейсън де Кайрес Тейлър неотдавна показа своят скулптурен коралов план Coralarium, който е отдаден на опазването на морската екосистема на океаните. Този полупотопен музей се намира в Малдивския атол Шавиани , близо до Сиру Фен Фуши, покрай плажа в първокласния курорт Фейрмонт.

Инсталацията Coralarium съставлява куб от неръждаема стомана и бетон с височина 6 метра и с тегло 20 тона , написа lifestyle.bg. Проектиран да устои на солената вода и с доста огромни отвори с разнообразни размери, с цел да разреши прекосяването на течения, риба и всички морски същества, които постепенно ще основават естественото си местообитание във времето.

Има общо 14 статуи . Те съставляват човешки облици на локални поданици на Малдивите.

Всеки знае, че Малдивските острови влизат в топ 10 курорта за невероятна отмора, тъй че мястото на музея на кораловите статуи не е определено инцидентно.

Около 200 разнообразни фрагмента от корали са ситуирани към музея, който скоро ще се трансформира в нова процъфтяваща коралова екосистема . Гостите имат достойнството да прегледат кораловите формирания по време на къси екскурзии, провеждани от морски биолози.

Художникът и скулпторът Джейсън Тейлър постоянно е бил зает в опазването на околната среда, създавайки няколко подводни съоръжения, измежду които е и подводният музей Мексико.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР