Художникът Антон Антон ще представи нова изложба в галерия Лик

...
Художникът Антон Антон ще представи нова изложба в галерия Лик
Коментари Харесай

Изложба в галерия „Лик” на Антон Антонов

Художникът Антон Антон ще показа нова галерия в изложба " Лик " в София (ул. " Лайош Кошут " 37 " ) Експозицията ще е там от 6 до 26 юни, а откриването е в сряда от 18.30.
" Тази галерия, озаглавена „ Пролетта и ателието”, е първо мое показване в изложба „ Лик”. Тя включва към петдесет работи, единствено маслена живопис, нови, както и правени преди години, обединени не от тематика, а от чувство, от желанието да се аранжира в пространството на галерията среда – като онази в ателието, носеща моята, на Антон Антонов, пролет.
Случвало се е на всеки да почувства, без забележим мотив, една особена възбуденост. Ти си в своето място, това е твоята стая, познатите неща са край теб, слънцето и то сякаш е все по този начин закачливо, само че един незабележим воал е покрил всичко и всички и прави познатото ново и обещаващо. Един ден се будиш и пролетта е влезнала при теб и те трансформира. Желанието ми е да се опитам да пренеса в галерията тези следи от неуловимо наличие, наличие, което те хваща за ръка и като остарял другар те повежда на някъде, а ти му се доверяваш – без боязън и въпроси ", споделя във връзка изложбата художникът.
" През годините Антон Антонов се оформи като създател със свое лице. Той следва един натурален, поетичен път на развиване. Различните трендове в развиването на актуалното изкуство – българското от началото на ХХ век, европейското, в лицето на парижката школа – безспорно са били жалони по този път. Но това, което му оказва помощ да събира тези направления в единна лична лирична изразност, са здравите устои на усвояваните уроци на природата. Неговите произведения не могат да бъдат изгубени измежду творбите на другите художници. Те се разпознават. Рисунъкът следва свободната фигурация, цветните петна живеят независимо или без значение, отвън построявания предмет. Жанровата характерност не е самоцел. Усилието е ориентирано към естеството на Картината. От платната звучи топъл лиризъм, общочовешка досегаемост на облика, интелектуално, самобитно мислене. Това комбиниране сред интелектуалното начало, което не е рационално, стоплено с неговата сензитивност, го прави неповторимо саморасъл ", споделя за изложбата проф. Чавдар Попов.
Творби на Антон Антонов, който рисува в Дряново, са владеене на сбирката на Кметството в град Шизуока, Япония, на сбирката на Токийския Университет, Япония, на сбирката на Кметството в град Чешка Будьовице, на сбирките на музеи и галерии в страната, както и на редица частни сбирки в Германия, Италия, Гърция, Франция, Белгия, Португалия, Испания, Холандия, Швейцария, Англия, Китай, Република Турция, Република Южна Африка, Япония, Съединени Американски Щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР