Художничките Кремена Николова и Илиана Бораджиева представят във Варна съвместен

...
Художничките Кремена Николова и Илиана Бораджиева представят във Варна съвместен
Коментари Харесай

Кремена Николова и Илиана Бораджиева откриват съвместна изложба от 101 картини във Варна

Художничките Кремена Николова и Илиана Бораджиева показват във Варна взаимен план, озаглавен " Тя/Ние ", научи Moreto.net.

Изложбата ще се открие довечера, 1 септември, в изложба „ Графит “.

Тогава ще се организира и проведен от тях хепънинг " 101 частици " . Втора част от плана ще можете да разгледате виртуално на интернет адрес:

Тематиката на изложбата е дълбоката женска психика и вътрешен свят , предадена алегорично или декоративно, посредством голата и уязвима външна форма. Разглеждайки деликатно облика, те структурират и дават форма на прочувствения безпорядък царящ във всяка жена. Стилът на художничките е образно конфликтен и даже противопоставен, което е част от провокацията, работейки дружно да покажат, че всяка жена е самостоятелна и друга.

Художничките провеждат на откриването хепънинг, който включва игра сред тях и посетителите поканени на откриването . Нарисуваните 101 рисунки са приложени в цифрови и печатни предложения. Всеки получил покана за събитието ще може да взе участие във финалната творба от изложбата с колаж.

Художничките ще довършат картината пред посетителите на откриването , с цел да се види каква част от креативната сила, която разпръскват дамите в страсти и труд, ще се материализират най-после на паното " 101 частици ".

На уеб страницата ще може да разгледате всички 101 рисунки, направени за хепънинга, спомагателна информация и картини от плана, които не са в галерията, образувайки втората виртуална част от плана, налична за всички фенове на изкуството отвън Варна.

Кремена Николова и Илиана Бораджиева приключват изобразително изкуство в НУИ Добри Христов " - Варна, в един от първите випуски на тази компетентност.

Кремена Николова учи една година педагогика в АМТИИ Пловдив, след това приключва Пространствено оформление във ВСУ " Черноризец Храбър ", където работи известно време, като помощник. Член е на Сдружението на художниците Варна и взе участие в разнообразни общи и национални изложения.

Илиана Бораджиева учи една година във НХА - Силикатни форми, след това приключва педагогика на изобразителното изкуство в ШУ " Епископ Константин Преславски " и работи, като учител по изобразяване в арт школа " Импресия " към ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна.

И двете имат доста участия в общи и взаимни изложения, само че тази е първата им планова изява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР