Хуберт Хуркач започна с победа защитата на титлата си в

...
Хуберт Хуркач започна с победа защитата на титлата си в
Коментари Харесай

Защитаващият шампион Хуркач потегли с успех на Miami Open 2022

Хуберт Хуркач стартира с победа отбраната на купата си в Маями. Световният номер 10 се оправи в поредни сетове с Артър Ридеркнех, а триумфът му настъпи по-късно повече от 90 минути игра и резултат от 7:6(5) 6:2. Триумфът обезпечи на Хуркач място в третия кръг на Miami Open 2022, както и среща с един всред Аслан Карацев и Уго Юмбер.

В откриващия сет силите на корта бяха уравновесени. Двамата състезатели бяха съвсем безпогрешни от сервис линията, което значително лиши частта от от конспирация. По-продължителни замени също отсъстваха и това закономерно докара до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Ридеркнех бе този, който пръв съумя да се откъсне напред с пробив за 5:3, само че тогава Хуркач претърпя безспорна трансформация и без да отстъпва нито точка повече на противника, откри общия резултат в своя изгода.

Следващият сет се разви напълно под диктовката на Хуркач. Ридеркнех все по-често не успяваше да откри очертанията на полето и допускаше необясними грешки, които разрешиха на защитаващия първенец да пробие не един път, ами два пъти, с цел да си подсигури солидна преднина и в последна сметка да постави точка на дуела в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР