Хуберт Хуркач се класира за първи път в кариерата си

...
Хуберт Хуркач се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Хуркач отстреля Медведев след двудневно зрелище на Шампионата

Хуберт Хуркач се класира за първи път в кариерата си на 1/4-финалите в шампионатите от Големия шлем.

Поставеният под №14 отстрани втория в схемата Даниил Медведев от Русия след 2:6, 7:6(2), 3:6, 6:3, 6:3 в четвъртия кръг на "Уимбълдън ".

Двубоят бе пресечен нощес в четвъртия сет поради дъжд при 4:3 гейма за поляка и сервис на противника.

При доиграването през днешния ден Хуркач незабавно реализира пробив, след което взе подаването си, с цел да вкара срещата в пета решителна част. В нея 24-годишният играч направи ранен брейк и дръпна с 3:1, след което резервира задатъка си до края и след 3 часа и 7 минути подвигна победоносно ръце.

"Беше доста сложен мач. Даниил е страховит състезател, №2 в света, има страхотни качества. Да съумея да печеля този мач е нещо огромно за мен и се усещам ужасно. За първи път ми се случва мой дуел да бъде пресечен в края на четвъртия сет. Знаех, че при доиграването през днешния ден би трябвало да бъда съсредоточен от първата точка. Свърших отлична работа ", разяснява той на изявлението на корта.

Медведев завоюва 150 точки в битката, с 5 повече от съперника си, само че това надалеч не бе задоволително.

Следващият противник на Хуберт ще бъде осемкратният отличник Роджър Федерер.

"Роджър е необикновен за този спорт. Това, което е направил, методът, по който играе, купите, които е спечелил през кариерата си...Той е ентусиазъм за доста играчи, включително и за мен. Ще бъде занимателно. Ще се опитам да играя добре, ще обсъдим нещата с треньора ми и ще забележим какво ще се получи ", добави 18-ият в международната класация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР