Хуберт Хуркач несъмнено през последните години е един от най-солидните

...
Хуберт Хуркач несъмнено през последните години е един от най-солидните
Коментари Харесай

Обещанието е спазено: Шампионът Хуркач прописа на китайски и изуми местните фенове

Хуберт Хуркач безспорно през последните години е един от най-солидните състезатели в ATP Тура и нееднократно е достигал до решителните етапи на огромните шампионати, само че постоянно полякът не е издържал на напрежението в сюблимните моменти и е губел редица привидно завоюва дуели.

Днес обаче международният номер 17 сподели, че към този момент е узрял за сходен вид мачове и завоюва втора " Мастърс " купа в кариерата си, надигравайки Андрей Рубльов на финала в Шанхай. Руснакът не беше губил сет до момента в надпреварата и изглеждаше, че ще продължи своята съвършена седмица, единствено че Хуркач отрази мачбол в тайбрека на третия сет и изкова приказен поврат, с цел да се поздрави с един от най-значимите титли в кариерата си.

16-ият подложен обаче направи нещо още по-сложно от това да завоюва шампионат от сходна категория, а точно да пропише с писмени знаци. Вчера бъдещият първенец получи предизвикването да напише " благодаря " върху камерата, откакто беше надиграл Себастиан Корда в 1/2-финалите. Оказа се, че 2-метровият играч има бегли знания по мандарин и неговият подпис гласеше " XIE XIE ", което е безусловно правилното изписване на думата, в случай че използваш латински букви за задачата.

Организаторите обаче тогава настояха за потреблението на китайски писмени знаци, а Хуркач не беше квалифициран за сходно нещо и отвърна, че верояно ще го направи на идващия ден.

Наглед това по-скоро изглеждаше като опит за изплъзване, само че новият притежател на трофея е подходил изцяло отговорно към даденото от себе си заричане и през днешния ден зарадва локалните почитатели с признателност на техния език, а локалният публицист Бенду Жанг остана учуден от тенисиста, признавайки по какъв начин това са едни от най-трудните писмени знаци за научаване и написването на тази дума е еднакво по компликация със спасяването на мачбол във финала на конкуренцията.

XIE XIE!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР