Хуберт Хуркач демонстрира значително подобрение в играта си на клей

...
Хуберт Хуркач демонстрира значително подобрение в играта си на клей
Коментари Харесай

Мадрид: Хуркач изигра блестящ мач и ще срещне Джокович в 1/4-финалите!

Хуберт Хуркач показва доста усъвършенстване в играта си на клей по време на конкуренцията в Монте Карло, където преклони глава в четвъртфиналите против Григор Димитров. Полякът през предходната година записа едвам една победа на червени кортове, само че сега виждаме напълно друго лице от него върху землената настилка и целесъобразно приковава сериозен интерес с присъединяване си на Мастърса в Мадрид, достигайки осминафиналите, където се изправи против Душан Лайович, който потегли от квалификациите.

В хода на дуела Хуби използваше по безукорен метод началния си удар, заради което поддържаше висока успеваемост на сервис и записва 16 аса. Хуркач непрекъснато опитваше да диктува събитията на корта посредством своя форхенд и откакто всичко му се получи по проект, закономерно победи в мача след 7:5 6:3. За международния номер 14 следва тежък тест във етапа на четвъртфиналите, където го чака конфликт против Новак Джокович, който по-рано през днешния ден завоюва мача си след отричане на Анди Мъри.

Лайович започва мъчно, като неколкократно му се наложи да отразява брейкболи, само че положителният начален удар си сподели думата и той оцеля. Полякът изглеждаше във водещата роля на корта, само че кратковременен спад даде шансове за пробив пред сърбина, които бяха избавени и в идните минути Хуби разполагаше с два сетбола, само че грешки в офанзива му попречиха да ги осъществя и паритетът се резервира при 5:5. Хуркач безспорно взимаше превес в случаите на ретур и си извоюва нови сетболи в последвалия гейм, с цел да може след момент на разконцентрация от квалификанта да запише откриващия сет на сметката си.

В началото на втората част двамата състезатели изпитаха съществени компликации на начален удар, като бяха изправени пред шансове за брейк, само че не се стигна до нещо по-голямо и равенството остана. Световният номер 14 продължи да оказва сериозен напън върху подаването на противника и изцяло целесъобразно си завоюва пробив, с който се приближи оптимално до триумф в срещата. Хуркач продължи да сервира безапелационно и несмущаван стигна до успеха в конфликта, като не съобщи подаването си нито един път в хода на мача.

HUGE from Hubi
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР