Хубавото за Омикрон е, че много нисък процент влизат в

...
Хубавото за Омикрон е, че много нисък процент влизат в
Коментари Харесай

Кантарджиев със сигурно доказателство: Омикрон у нас протича леко!

" Хубавото за Омикрон е, че доста невисок % влизат в болница и доста невисок % са с тежки прояви на болестта ", разгласи пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

В нашата страна има несъмнено доказателство, че болестта минава по-леко, настоя той. Според резултатите от секвенираните проби - едвам 7 души от 227 с Омикрон са на болнично лекуване, посочи проф. Кантарджиев.

По думите му е добре, че поддържаме по-ниски индикатори на брой хора в лечебните заведения.

" Към края на пролетта ще имаме внезапно понижаване на случаите, даже в нашата страната. Лятото ще имаме мъртвило ", предвижда той и добави, че здравната система ще може елементарно да лимитира обособени гърмежи на заболяемостта, само че наесен.

" Мерките не би трябвало да са доста строги и ограничаващи, само че би трябвало да са навременни ", заключи Кантарджиев.

Според него резултатът на въвежданите ограничения би трябвало да е забележим след две седмици, в противоположен случай се губи мотивацията на популацията.

Повече от половин милион души у нас са си поставили трета, бустерна инжекция, пресметна експертът.

" Смесената зараза на грип и ковид е необичайност ", сподели още Тодор Кантарджиев.

По думите му, към този момент 40-50 години се работи по универсална ваксина против грип, само че всяка година СЗО трансформира състава на противогрипните ваксини.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР