Хубавото на повечето страшни истории, по които се правят филмите

...
Хубавото на повечето страшни истории, по които се правят филмите
Коментари Харесай

В духа на Хелоуин: Тези истории никога няма да станат филми, защото са твърде страшни и истински

Хубавото на множеството страшни истории, по които се вършат филмите на ужасите (особено известни на Хелоуин), са небивалица и плод на въображението на някой сценарист. Други филми са по истории от книги и тук няма по какъв начин да не споменем Стивън Кинг. 

Но има истории, които са толкоз страшни и злокобни, че по тях няма филми. Днес ви описваме три истории, които са толкоз страховити, че можем единствено да се радваме, че са се случили в действителност надалеч от нас.

Къщата на брадвите

Тази история ни води в градчето Вилиска, Айова, Съединени американски щати. Днес то е известна дестинация за ловци на духове и почитатели на страшните истории. Но през 1912 година е било място, на което никой не е желал да бъде. Тогава се случват изключително жестоки убийства, неразгадани до през днешния ден. С помощта на секира са убити по изключително нечовечен метод шест деца и двама възрастни. 

Виж още: Миа Халифа с значимо обръщение към девойките и срамен роман за интервала в порното

През 1994 година акционери вземат решение да създадат градчето туристическа дестинация. И капитализмът влиза в деяние - нощувка в изоставена къща, населявана от духове коства 428 $! И дълги години туристи заплащат. До 2014 година... Тогава 37-годишният Робърт Стивън Лорсън и приятелите му  посещават града като туристи. През нощта компанията губи Робърт, единствено с цел да го откри с кървяща рана в гърдите. Близката болница праща хеликоптер, а медиците избавят живота му. 

По-късно от локалното шерифство прецизират, че е открито, че Робърт самичък се е пробол с нож в гърдите. Направил го е в 12:45 през нощта - тъкмо когато убийствата през 1912 година са почнали. Робърт се възвръща от раната, само че отхвърля да приказва за случилото се. 

Призрачната кукла

Виж още: Вярвате или не, само че тези световноизвестни артисти крият филми за възрастни с тяхно присъединяване

Когато стане въпрос за призрачни кукли, най-често се сещаме за порцеланови викториански шедьоври, които сме гледали по филмите. Но тази история е друга. Случва се през 2013 година с пластмасова кукла - героиня от известен в последните години анимационен филм. По принцип трябвало да се натисне колието на куклата и тя започвала да пее на британски песента от кино лентата. Но две години, откакто пяла песента на британски, внезапно пропяла на испански. Нещо повече - 6 години след покупката батериите на куклата не се изтощавали. Тя започвала да приказва и да пее, когато си пожелае, даже и да не се допира. 

През декември 2019 година фамилията взема решение да изхвърли куклата. Седмица по-късно обаче я откриват на дивана в хола им. " Децата споделиха, че не са я слагали там, а аз им има вяра, тъй като не биха ровили в боклука ", споделя Емили Мадониа пред Houston News. Семейството изхвърлило куклата още веднъж - този път се убедили, че тя е на дъното на кофата. По-късно обаче разкрили куклата в двора си. В последна сметка вземат решение да я пратят по пощата на родственици в Минесота. Там тя е завързана за калника на камион на въпросните родственици. 

Виж още: В сезона на Скорпиона: Работа, обич, спорове! Какво ни чака?

Смъртта на Елиза Лам

Последно Елиза Лам е забелязана в лобито на хотел в Лос Анджелис на 31 януари 2013 година Била на почивка там и постоянно пишела във блога си какво прави. С родителите се чувала всеки ден. Но на 31 януари тези обаждани спрели. Елиза изчезнала. Полицията се намесила, родителите ѝ пристигнали в Лос Анджелис да оказват помощ с търсенето, само че не разкрили нищо.

Виж още: Анастасия – дамата с " най-големите скули в света "

 

През февруари полицията разгласява последния запис, на който се вижда момичето. Той е от асансьора на хотела. Там се вижда, че тя се държи необичайно, приказва на невидими хора, крие се в ъгъла и непрекъснато отваря и затваря вратата на асансьора. Жена, която била в хотела в същия интервал, споделя странни неща. " Водата беше странна. Като я пуснеш, първо течеше безусловно черна за няколко секунди. После изглеждаше обикновено, само че имаше чудноват усет. Беше отвратителна, сладка и ужасна, в никакъв случай не съм усещала нещо сходно ", споделя тя.

Оказва се, че хотелът има странна история. През 1980 година на 14-ия му етаж живее Ричард Рамирез, който е разгласен за отговорен за 14 убийства през 80-те години на предишния век. Друг сериен палач пък живял в постройката през 1991 година През 1962 година жена пък се хвърля от прозореца, като умира на място освен тя, само че и пешеходец, върху който пада.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР