Хубаво е да се знае, че консумацията на храни и

...
Хубаво е да се знае, че консумацията на храни и
Коментари Харесай

10 храни, които значително могат да подобрят вашето настроение

Хубаво е да се знае, че потреблението на храни и питиета има влияние върху прочувствените ни положение. Важно е да познаваме състава на веществата, които одобряваме, тъй като както споменахме по – горе, храните се отразяват освен на здравословното ни положение, само че и на прочувствения баланс, който, несъмнено, е в основата на пълноценния живот. За това не бързайте да се самодиагностицирате с меланхолия, защото неприятното ви въодушевление е допустимо да е подбудено от дефицит на витамини. В тази публикация ще ви представим няколко храни, които доста могат да подобрят метода, по който се чувствате.

1. Шоколад – за никого не е изненада, че преди всичко посочваме шоколада. Сладките произведения постоянно усъвършенстват настроението, само че с една забележка. Ако ще ядете шоколад, по – добре изберете този, който е естествен. Така ще си набавите единствено потребните субстанции от това прелъщение.

2. Банани – в състава им влиза  известният витамин B6. Той има присъединяване в вярното действие на няколко системи в нашия организъм: имунна система, нервна система, сърдечно-съдова система. Що се отнася до нервната система, витамин B6 е обвързван с образуването на допамин, а както знаем той е виновен за чувства като благополучие, задоволеност, еуфория.

3. Ленено семе – превъзходен артикул, богат на омега-3 мастни киселини. Може да го употребявате като добавка за мюсли, печива или салати.

4. Орехи – също богати на омега-3 мастни киселини. Освен, че оказват помощ за положителното въодушевление, те са потребни и за функционалността на мозъка ни.

5. Овесени ядки – могат да бъдат отлично начало на деня ви. Лека храна, която обаче е богата на доста фибри. Ако закусвате с овесени ядки, ще имате задоволително сила за утринните задания.

6. Тахан – по едно и също време сладостен и потребен. Осигурява сила и положително въодушевление. Ако сте на диета, а ви се хапва нещо сладко, това е идеалният сурогат на сладки произведения.

7. Зелен чай – мощен антиоксидант. Колкото по – малко отрови в тялото ни, толкоз по – положително въодушевление.

8. Храни, богати на протеини – соя, яйца, бобови култури, риба. Протеиновите храни са построени от редица аминокиселини. Тирозинът, който е тип аминокиселина, взе участие в производството на допамин.

9. Млечни храни – веществата в млечните артикули подтикват секрецията на допамин. Киселото мляко е добър пробиотик, който също спомага равнищата на допамина.

10. Ананас – като се изключи че е сладостен и апетитен, ананасът работи противовъзпалително. Също по този начин е виновен и за производството на мелатонин – хормонът на съня. Всички знаем, че неналичието на добър сън ни кара да се усещаме зле, даже и откакто сме изпили кафето си заран.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР