Хубаво е да се ремонтират манастирите, но да се нарушават

...
Хубаво е да се ремонтират манастирите, но да се нарушават
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Еврофондовете за България са спирани за нарушения, извършени от правителствата на Борисов

" Хубаво е да се ремонтират манастирите, само че да се нарушават Божиите заповеди по принцип и още повече на едно свято място, а точно - да се лъже, не е добре ", сподели в предаването " Нещо повече " по БНР заместник-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на Ямболската листа за парламентарните избори във връзка коментара на премиера Бойко Борисов, изработен при визитата му в Пещерския манастир, че " в случай че дойдат Българска социалистическа партия на власт, еврофондовете отпътуват ".
" Последните два пъти, когато са спирани средства по европейските стратегии е било за нарушавания, направени по времето на държавното управление на Бойко Борисов. Когато през 2013 година краткотрайно беше спряна оперативна стратегия " Околна среда ", то беше поради нарушавания в системата на контрола на публичните поръчки, осъществени в интервала 2010-2013 година - при първото държавно управление на Бойко Борисов. Когато през 2017 година краткотрайно беше спряна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ", то беше поради недостатъци в ръководството на стратегия в интервала 2014-2016 година - по времето на второто държавно управление на Борисов ", уточни Вигенин.
 Вигенин: Правителството да реши несъгласията Захариева - Каракачанов за Северна Македония Вигенин: Правителството да реши несъгласията Захариева - Каракачанов за Северна Македония
Според Кристиян Вигенин държавното управление би трябвало първо да позволи вътрешното несъгласие в Кабинета сред Екатерина Захариева и Красимир...
" Борисов, обикаляйки автомагистралите и показвайки ремонтирана инфраструктура, не би трябвало да не помни, че това не са персонални негови средства, а европейски средства, които той има опцията да демонстрира в този момент по какъв начин са изхарчени, посредством и на Българска социалистическа партия ", обърна внимание социалистът. Той напомни, че процесът на присъединение на България е почнал с държавното управление на Българска социалистическа партия през 1996 година, когато е импортирана молбата за участие и публично България се е включила към Европейски Съюз през 2007 година - още веднъж по времето на държавно управление на Българска социалистическа партия.
Кристиан Вигенин се базира на последното проучване на " Центъра за проучване на демокрацията ", съгласно което злоупотребите с еврофондове в България, на първо място при ръководството на ГЕРБ, които съвсем без спиране ръководят от 2009 година, възлизат годишно сред 5% и 15% от общия размер на тези средства. " Тези средства са съизмерими със средствата, които се въртят в браншове на проведената престъпност като трафик на хора, на опиати и на противозаконната търговия с горива. Това значи, че са нанесени евентуални вреди сред 1 милиарда и 3,5 милиарда лева ", изясни Вигенин.
Коментирайки метода на вложение на европейските средства от ГЕРБ, Вигенин даде образец с кохезионната политика - политиката, посредством която България би трябвало да се приближи до средноевропейските нива.
" След  10 години освен, че не са намалели разликите при толкоз вложени милиарди, а първо, България още повече се е отдалечила от Европейския съюз и второ, вътре в България по-бедните райони изостават още повече от по-богатите. Това значи, че има нещо надълбоко сбъркано в метода, по който се усвояват тези средства ", безапелационен е Кристиан Вигенин.
 Вигенин: Бившият болшевик Борисов клейми комунистите Вигенин: Бившият болшевик Борисов клейми комунистите
„ През 2012-та година кабинетът „ Борисов 1 ” дава обещание новата болница в Ямбол да влезе в употреба до март 2014-та год...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР