Хубаво е да се каже, че има ново лице на

...
Хубаво е да се каже, че има ново лице на
Коментари Харесай

Политолог: Радев вече няма как да прехвърля отговорността на другите

" Хубаво е да се каже, че има ново лице на статуквото и неговото име е Румен Радев. От тук нататък няма по какъв начин да трансферира отговорността на различен. Свърши епохата на Герб, стартира епохата на Радев ", съобщи политологът доцент Стойчо Стойчев в утринния блок на bTV.

" Един бог знае, дали ни чакат сложни времена ", сподели той. Според него сред двата тура на президентските избори имаме 800 хиляди до 1 милион гласове отлив, което е извънредно любопитно.

Излиза, че вътрешният министър Бойко Рашков, който правеше акциите против купения избор е спрял един милион купени гласа, отбелязва политическият специалист.

На въпрос на водещите, дали към този момент в България ще господства " лявото ", каквито мнения имаше след изборния резултат, Стойчев означи, че " лявото " на Радев е национал-социалистическо, изключително в стопанската система.

" Безспорно е едно, наклонността е ясна. Избирателната интензивност е ниска и тя не дава легитимност нито на през институция, нито на болшинството в Народното събрание ", съобщи политическият анализатор доцент Росен Карадимов.

Според него, огромният проблем е в това, че трябваше да чакаме до ноември, като можеше да имаме държавно управление още през април или юли.

" Червените линии за съставянето на кабинет са доста значими и би трябвало разсъдък. Смяната на позицията за Северна Македония ще коства извънредно доста. Предаването на този публичен консенсус ще докара до изключителна рецесия ", приключи той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР