Хубаво е, че управляващите се отказаха от бързо прекратяване на

...
Хубаво е, че управляващите се отказаха от бързо прекратяване на
Коментари Харесай

Експерт: Можем да продължим и без руски петрол, но това трябва да стане постепенно

Хубаво е, че ръководещите се отхвърлиха от бързо преустановяване на концесията за „ Росенец ", тъй като в противоположен случай можеше да се отрази на пазара на горивата ". Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран " на bTV Илиян Василев, някогашен дипломат в Москва и енергиен специалист.

В края на предходната седмица президентът Румен Радев сезира Конституционния съд поради решението на Народното събрание, даващо опция за предварително преустановяване на концесията на нефтеното пристанище „ Росенец ".

Начинът, по който Народно събрание реши да приключи концесията, като посока е положително решение, само че като метод е доста проблематичен, тъй като слага една мина в полето на държавното управление и то голяма мина. Уреждането на въпросите към достъпа на танкери, на суровина до рафинерията в изискванията на отнета концесия се създаваше проблем от позиция на опцията да се оспорва правното съображение. И това може да се употребява от „ Лукойл " пък да се основат проблеми с ограничение или преустановяване на доставките, изясни Василев.

Той подсети, че всяко смущение в доставките няма по какъв начин да не се отрази на пазара на горивата и на цените. Според специалиста можем да продължим и без съветски нефт, само че това би трябвало да стане последователно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР