Хубаво е че по целите за конституционни промени ще има

...
Хубаво е че по целите за конституционни промени ще има
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ние не сме джамахирия и един да вземе цялата власт

Хубаво е че по задачите за конституционни промени ще има конституционно болшинство, което ще застане зад тях. Тези хрумвания занапред ще бъдат дискутирани и прецизирани. Намаляване на безконтролността и властта на основния прокурор. Разделяне на Висшия правосъден съвет (ВСС). Възможност за самостоятелна конституционна тъжба. Как да се ограничи ролята на служебния кабинет. 24 май да стане народен празник - просвещението като съществена идея на българската страна "., съобщи по БНР съпредседателят на " Демократична България "

Той разяснява, че концепциите са общи и акцентира, че някои от тях, да вземем за пример разделянето на Висш съдебен съвет на два съвета и установяването на 24 май като народен празник, са предлагани и от ГЕРБ в техните стратегии. Въпреки разликите, той акцентира нуждата от сложен, само че градивен разговор с партията " Възраждане ", защото става въпрос за общата посока, в която България би трябвало да се развива.

Изразява концепцията, че парламентарната народна власт изисква работа в вярната посока с съперниците, а не индивидуален надзор в ръцете на една партия. Нагласата им е да се потърси общо съгласие и разговор, изключително в изискванията на световни провокации и геополитически рецесии.

" Ние не сме джамахирия и един да вземе цялата власт, с цел да споделя какво да се случва. Пет пъти опитахме в безусловно невиждана политическа рецесия и на фона на най-голямата геополитическа спазъм, която се случва на нашето генерации то десетилетия насам. Пет пъти видяхме, че на никой не се дава цялостната власт. Посланието е - би трябвало да седнете и да търсите диалог ".

Относно бюджета за настоящата година, Христо Иванов показва, че чака той да бъде дефинитивно признат през новата седмица.
 Все още няма болшинство за бърза писта за промени в Конституцията
Все още няма болшинство за бърза писта за промени в Конституцията

Христо Иванов: Висш съдебен съвет не осъзнава своята дълбока нелегитимност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР