Хубавия (Ел гуапо) е прякор, който испанският премиер Педро Санчес

...
Хубавия (Ел гуапо) е прякор, който испанският премиер Педро Санчес
Коментари Харесай

Педро Санчес - "аутсайдерът", успял да стане премиер на Испания

Хубавия " ( " Ел гуапо " ) е прякор, който испанският министър председател Педро Санчес твърди, че не харесва. Четиридесет и седемгодишният политик, от дълго време привлякъл внимание с външния си тип, има огромен късмет да остане в светлината на прожекторите - няколко дни преди изборите ръководената от него Испанска социалистическа работническа партия (ПСОЕ) продължава да води в изследванията.

Партията му бе едвам втора на предходните избори. Санчес обаче съумя да си обезпечи болшинство за лично правтелство в мощно фрагментиран парламент, откакто консерваторът Мариано Рахой подаде оставка. Критиците му упорстват, че той по този начин и не е бил посочван от гласоподавателите, с цел да ръководи, както и че му липсват харизма и ясна политическа визия.

Спокойствието и умеенето му за компромис пък са постоянно изтъквани от поддръжниците, написа " Ройтерс ". Агенцията отбелязва, че той печели от слабите позиции на крайната левица в последните месеци и раздялите сред десните партии.

Спирането на възхода на крайната десница, правата на дамите и решението останките на диктатора Франсиско Франко да бъдат извадени от държавен пантеон бяха съществени детайли в акцията му. Той приказва и за постигнатото - 22-процентно нарастване на минималната опасност и опит за договаряния с Каталуня, въпреки разговорът с самостоятелната област на процедура да се провали и да докара до оставката му.

Санчес втвърди тона по отношение на Каталуня под натиска на десни партии, само че в следствие каталунски националисти в Народното събрание в Мадрид, от които зависеше болшинството му, отдръпнаха поддръжката си за бюджета, препоръчан от неговия кабинет, и с това го подтикнаха да разгласи предсродни избори.

" Евронюз " го дефинира като " социалиста, който желае да е неоспорим водач ". Той към този момент възкръсна като феникс един път, откакто през 2016 година за известно време бе изпъден от управлението на ПСОЕ поради вътрешен протест, само че съумя да си върне ръководството. Икономистът от Мадрид, подценяван и в партията си, и отвън нея, демонстрира, че човек в действителност мъчно може да се оправи с него, продължава основаната в Брюксел телевизия.

Първият министър председател безбожник от края на режима на Франко насам е считан дълго време за " новобранец " в партията си. Критиците му акцентират в поддръжка на тази теза обстоятелството, че ПСОЕ, най-старата испанска партия, управлявала най-дълго по време на демокрацията, е постигнала и най-лошите си резултати точно до момента в който той я оглавява. Според него обаче отговорът на този развой, засегнал левите партии в цяла Европа, би трябвало да е опит за доближаване до елементарните жители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР