Хубавата и здравословна храна е тази, която ни кара да

...
Хубавата и здравословна храна е тази, която ни кара да
Коментари Харесай

7 храни за гъста, здрава и красива коса

Хубавата и здравословна храна е тази, която ни кара да се усещаме добре и да изглеждаме привлекателно. Нещата, които включваме в хранителния си режим са значими за здравето ни, въздействат на външния ни тип, играят роля за метода, по който се усещаме както и за страстите, които изпитваме.

Различните храни въздействат на разнообразни елементи от тялото ни - мляко и млечни артикули за здрави и красиви зъби, червени плодове и зеленчуци и такива с богато наличие на витамин С за млада и опъната кожа, моркови и кайсии за положително зрение и така нататък и тъй наречените

А знаете ли кои са храните, които ще създадат косите ви здрави, гъсти и блестящи?

Ако страдате от косопад или краищата на косата ви „ цъфтят “, в случай че косата ви е тънка и суха или се омазнява бързо, може би би трябвало да помислите за нов хранителен режим.

За подсилване на космените фоликули специалистите предлагат да се ядат храни, богати на желязо и антиоксиданти.

Има доста храни, които съдържат потребни за косата витамини и минерали.

Вижте пет от тях:

Манго



Този живописен плод обезпечава силициев диоксид, съставен елемент на съединителната тъкан, който оказва помощ за подсилване на косата и предизвиква растежа ѝ.

Яйца



Яйцата подтикват производството на колаген в организма.

Кафяви морски водорасли



Желязото във водораслите обезпечава здравословно произвеждане на червени кръвни кафези.

Мазна риба



Поради високата централизация на омега-3 мастни киселини, мазните риби заемат първо място в нашата ранглиста. Освен това те са добър източник на висококачествени протеини, витамин B12 и желязо.

Ленено семе



Това е добра опция да доставите на тялото си омега-3 мастни киселини, в случай че се придържате към вегетарианска или веган диета. Високото наличие на омега-3 оказва помощ за подхранването косата и я защищава от изсушаване.

Тиквени семена



Тези богати на протеини семена обезпечават цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане, усъвършенства имунитета и предизвиква растежа на косата.

Моркови



Те съдържат огромни количества витамин А, който усъвършенства положението на скалпа (както и на зрението).


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР