Хубава традиция в Министерството на отбраната е да уважаваме живите

...
Хубава традиция в Министерството на отбраната е да уважаваме живите
Коментари Харесай

Каракачанов: България стои над всички идеологии и тя е вечна

Хубава традиция в Министерството на защитата е да почитаме живите будители - тези, които в този момент будят хората, или по-точно – не ги оставят да заспят в дълбокия сън на следващата химера и идеология. Защото България стои над всички идеологии и тя е безконечна. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов на връчването на награди на български учени и общественици във връзка 1-ви ноември, Ден на националните будители, през днешния ден 31 октомври 2018 година

Наградите се връчват за принос към Министерството на защитата и одобряване на българските национални обичаи.

„ Когато означаваме Деня на националните будители, почитаме тези хора, които в тежките години на турското иго събуждаха у българския народ предпочитание за независимост, култура, национална равноправност и самостоятелност. В наше време още веднъж има фактори, които считат, че няма потребност от национално схващане и няма потребност от национално достолепие. Затова през днешния ден почитаме тези хора, които в годините обратно, със своята активност, правеха по този начин, че българинът да не изгуби идентичността си “, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.

С плакет на Министерството на защитата бяха наградени професор Никола Алтънков, професор Анчо Анчев (Калоянов), учен Антон Дончев, артистът Васил Михайлов, професор доктор Пламен Павлов, учен Стефан Воденичаров. С юбилеен орден за 100 години от края на Първата международна война за значителен принос към Министерството на защитата, разпространение на българската военна история и издирването и публикуването на материали от задграничния щемпел за подвига и героизма на Българската войска през Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война бе награден Димитър Димитров, дълготраен публицист в Би Би Си Лондон.

След награждаването министър Красимир Каракачанов им пожела все по този начин да отстояват българската еднаквост и продължат представянето на облика на българина подобен какъвто е: облик на един заслужен човек, бил той войник или човек на просветата; човек, който има своето почтено място в обединена Европа.

От името на наградените учени и общественици учен Антон Дончев съобщи, че с помощта на над 10 000 български будители, през днешния ден ние приказваме на нашия език. „ Благодарение на тях България съществува и през днешния ден те са по-живи в сравнение с са били преди време, тъй като в действителност те са наши съвременници. Българските будители са защитавали полезностите, които Европа малко след тях афишира за европейски полезности. Затова сме им признателни, че са ни оставили светини, които да пазиме “, акцентира учен Антон Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР