Huawei за пръв път се изкачи на втора позиция в

...
Huawei за пръв път се изкачи на втора позиция в
Коментари Харесай

Huawei изпревари Apple по продажби на смартфони

Huawei за пръв път се изкачи на втора позиция в света в бизнеса със смарт телефони през второто тримесечие на 2018, оповестява организацията за маркетингови изследвания IDC.

По данни на IDC, в международен мащаб Huawei е доставил 54 млн. смарт телефона, а Apple - 41,3 млн. апарата. В проценти това значи 20,9% пазарен дял на Samsung, следван от Huawei с 15,8%, който от своя страна има преднина от 3,7 % пред Apple с неговите 12,1%.

Huawei, в това число дъщерния му бранд Honor, бележи голям растеж от съвсем 41% в броя на  доставените устойства, спрямо предходната година, като завзема все по-силни позиции в най-високия клас след рекордния триумф на новите модели P20 и P20 Pro.

В България, по данни на Huawei, през първото полугодие на 2018 компанията е продала 20% повече устройства на територията на страната в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Още по-впечатляващи са резултатите на компанията в премиум сегмента, където Huawei бележи 59% растеж на продажбите в най-високия клас по отношение на първото полугодие на 2017.

Този растеж се дължи главно на моделите P20 и P20 Pro, последният от които продължава да води класацията на DxOMark със своите фотографски благоприятни условия, и чиято камера е оповестена за най-хубавата мобилна камера в света за годината от влиятелната фотографска асоциация TIPA (Technical Image Press Association).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР