Huawei Technologies изпревари Apple заемайки второто място в световните продажби

...
Huawei Technologies изпревари Apple заемайки второто място в световните продажби
Коментари Харесай

Huawei детронира Apple и подгони Samsung

Huawei Technologies изпревари Apple заемайки второто място в международните продажби на смарт телефони през второто тримесечие, утвърждавайки възхода на китайските марки.

Китайската компания достави 54.2 млн. телефона през тримесечието, с 41% повече от година по-рано, като за първи път надмина производителя на iPhone, съгласно компанията за изследване на пазара IDC, представена от Bloomberg.

Телекомуникационният колос държи 16% от пазара, спрямо 21% за Samsung и 12% за Apple. Китайските Xiaomi и Oppo допълват топ 5.

Китайските производители на смарт телефони печелят въздействие, защото вътрешният им пазар пораства, а те се разрастват и в чужбина. Huawei навлезе в Европа и Африка, въпреки че не съумя да пробие на големия пазар в Съединени американски щати.

Apple продава своите модели на iPhone на по-високи цени от съперниците си и печели от услуги като iTunes, които помогнаха на приходите й да надминат упованията за тримесечието.
" Значението на изпреварването на Apple от Huawei през това тримесечие не може да бъде пресилено ", сподели Бен Стантън, старши анализатор в маркетинговата компания Canalys, която също заяви за смяната в тримесечния пазарен дял.

" За пръв път от 7 години Samsung и Apple не заемат първите 2 позиции. Отхвърлянето на Huawei от Съединени американски щати го принуди да работи по-силно в Азия и Европа, с цел да реализира задачите си ", уточни Стантън.

Canalys уточни, че второто тримесечие по принцип е едва за Apple. Компанията от Купертино показва новите си модели по-късно през годината, след което нормално се вижда нарастване на продажбите през четвъртото и първото тримесечие.

Импулсът в продажбите на iPhone X, който коства 1000 $, не се резервира през второто тримесечие, настояват от компанията.

В международен мащаб пазарът на смарт телефони продължи да забавя темпа си, като продажбите се намалиха с 1.8% за тримесечието до 342 млн. броя. Броят на смарт телефоните, продадени през 2017 година, спадна с 0.3% - първият спад след години на мощен напредък, регистрират от IDC.

Приходите на Samsung също понесоха удар поради бавния пазар. Южнокорейската компания, която дружно със смарт телефоните създава карти с памет и екрани, регистрира чисти доходи, които не оправдаха упованията на анализаторите.

" Импулсът на Huawei явно ще се отрази на Samsung, само че той би трябвало да служи и като предизвестие за Apple, която би трябвало да продаде размери, с цел да поддържа своя разрастващ се бизнес с услуги ", съобщи Стантън в изказване.

" Ако Apple и Samsung желаят да запазят позициите си на пазара, те би трябвало да създадат портфейлите си по-конкурентни ", предложи той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР