Huawei Technologies изпревари Apple заемайки второто място в световните продажби

...
Huawei Technologies изпревари Apple заемайки второто място в световните продажби
Коментари Харесай

Huawei детронира Apple и подгони Samsung

Huawei Technologies изпревари Apple заемайки второто място в международните продажби на смарт телефони през второто тримесечие, утвърждавайки възхода на китайските марки.

Китайската компания достави 54.2 млн. телефона през тримесечието, с 41% повече от година по-рано, като за първи път надмина производителя на iPhone, съгласно компанията за изследване на пазара IDC, представена от Bloomberg.

Телекомуникационният колос държи 16% от пазара, спрямо 21% за Samsung и 12% за Apple. Китайските Xiaomi и Oppo допълват топ 5.

 Huawei записа 15% растеж на приходите
Huawei записа 15% растеж на приходите

Маржът пораства до 14%

Китайските производители на смарт телефони печелят въздействие, защото вътрешният им пазар пораства, а те се разрастват и в чужбина. Huawei навлезе в Европа и Африка, въпреки че не съумя да пробие на големия пазар в Съединени американски щати.

Apple продава своите модели на iPhone на по-високи цени от съперниците си и печели от услуги като iTunes, които помогнаха на приходите й да надминат упованията за тримесечието.

 Huawei е напълно покрай детронирането на Apple
Huawei е напълно покрай детронирането на Apple

Китайската компания може да отнеме втората позиция на колоса от Купертино в актуалното тримесечие

" Значението на изпреварването на Apple от Huawei през това тримесечие не може да бъде пресилено ", сподели Бен Стантън, старши анализатор в маркетинговата компания Canalys, която също заяви за смяната в тримесечния пазарен дял.

" За пръв път от 7 години Samsung и Apple не заемат първите 2 позиции. Отхвърлянето на Huawei от Съединени американски щати го принуди да работи по-силно в Азия и Европа, с цел да реализира задачите си ", уточни Стантън.

 Huawei към този момент е втората най-продавана марка смарт телефони
Huawei към този момент е втората най-продавана марка смарт телефони

Canalys уточни, че второто тримесечие по принцип е едва за Apple. Компанията от Купертино показва новите си модели по-късно през годината, след което нормално се вижда нарастване на продажбите през четвъртото и първото тримесечие.

Импулсът в продажбите на iPhone X, който коства 1000 $, не се резервира през второто тримесечие, настояват от компанията.

 Стратегията на Huawei да се пребори за първото място на пазара на смарт телефони
Стратегията на Huawei да се пребори за първото място на пазара на смарт телефони

Китайската компания желае да изпревари Apple и Samsung през идващите години

В международен мащаб пазарът на смарт телефони продължи да забавя темпа си, като продажбите се намалиха с 1.8% за тримесечието до 342 млн. броя. Броят на смарт телефоните, продадени през 2017 година, спадна с 0.3% - първият спад след години на мощен напредък, регистрират от IDC.

Приходите на Samsung също понесоха удар поради бавния пазар. Южнокорейската компания, която дружно със смарт телефоните създава карти с памет и екрани, регистрира чисти доходи, които не оправдаха упованията на анализаторите.

 Huawei: В бизнеса със смарт телефони ще останат 3 или 4 компании
Huawei: В бизнеса със смарт телефони ще останат 3 или 4 компании

Всеки производител с под 10% дял е на загуба, твърди основният изпълнителен шеф

" Импулсът на Huawei явно ще се отрази на Samsung, само че той би трябвало да служи и като предизвестие за Apple, която би трябвало да продаде размери, с цел да поддържа своя разрастващ се бизнес с услуги ", съобщи Стантън в изказване.

" Ако Apple и Samsung желаят да запазят позициите си на пазара, те би трябвало да създадат портфейлите си по-конкурентни ", предложи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР