„Huawei силно подкрепя зелените амбиции на ЕС за намаляване на

...
„Huawei силно подкрепя зелените амбиции на ЕС за намаляване на
Коментари Харесай

"Зелени ИКТ за зелен свят" MWC Барселона 2021 - Huawei Day 0 Green Forum

„ Huawei мощно поддържа зелените упоритости на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията от парникови газове ".Това съобщи президентът на Huawei Западна Европа Дейвид Ли на Зеления конгрес на Huawei Day 0 в MWC Барселона 2021.

Форумът тази година беше фокусиран върху това по какъв начин ИКТ промишлеността възприема Зелената договорка на Европейски Съюз и по какъв метод, посредством изследвания на проблеми за тактики за зелени телекомуникационни мрежи и основни провокации, пред които са изправени операторите, когато се пробват да реализират въглероден неутралитет.
цифровите технологии способстват за устойчивото развиване в района,

В речта си на събитието Ли се концентрира върху това по какъв начин ИКТ промишлеността може да употребява зелени цифрови телекомуникационни услуги, с цел да поддържа своите клиенти: „ Ние поддържаме други промишлености да понижат своя въглероден отпечатък посредством ИКТ решения. Въглеродният отпечатък на ИКТ промишлеността съставлява единствено към 2% от общите излъчвания. Но ИКТ технологиите могат да се употребяват за понижаване на общите световни излъчвания с до 20%. "

Той също по този начин загатна, че Huawei има вяра в потреблението на битове за ръководство на ватове. Битовете са главните единици цифрова информация, а ватовете - главните енергийни единици. Използването
Всичко за Вашата сватба
на битове за ръководство на ватове е потреблението на цифрови технологии за реализиране на по-ефективно ръководство на силата. „ Интегрирането на цифрови и енергийни технологии ни разрешава да използваме нови софтуерни достижения на изкуствения разсъдък, свързаността и изчисленията в облак, с цел да цифровизираме енергийната промишленост. "

Много други видни заинтригувани страни от сектора, присъстващи на събитието, също се изрекоха за сериозното значение на ИКТ в зелените проекти на района. Депутатът от Европейския парламент Сузана Солис Перес съобщи: " На процедура всеки бранш може да се възползва от цифровите решения ", а ръководителят на Digital Future Society на Mobile World Capital Барселона Карина Лопес съобщи: " Постигането на нулеви излъчвания на въглерод не е задоволително. Секторът на ИКТ и телекомуникациите има силата да управлява и радикално да трансформира нашето общество. "

Ръководителят на GSMA в региона на климатичните дейности Стивън Мур уточни, че операторите зависят от зелената сила, с цел да оказват помощ за постигането на задачите в други браншове, като сподели: „ Нашето обръщение към държавните управления: Не можем сами да преминем към възобновими енергийни източници ".

Техническият шеф на Orange Spain Моника Сала разяснява, че те възнамеряват да реализират задачата на Orange
Всичко за Вашата сватба
Group за индиферентност до 2040 година, като понижат потреблението на сила в мрежата, усилят потреблението на възобновима сила в техните мрежи и разчитат повече на кръговата стопанска система. По сходен метод Telefónica възнамерява да доближи нулеви нулеви излъчвания до 2025 година, като шефът на оперативната промяна на Telefónica Group Хуан Мануел Каро Бернат изясни: „ Ще понижим въглеродния си отпечатък допустимо най-вече след сюжета от 1,5 ° C. И ще обезвреждаме останалите излъчвания посредством планове за попиване на CO2. "

Други участници от промишлеността също приказваха на събитието за това по какъв начин усъвършенстваните ИКТ технологии трансформират играта в разнообразни промишлености. Управляващият шеф на Vantage Towers Spain Бланка Сеня приказва за метода, по който употребяват Digital Twins, с цел да понижат фрапантно нуждата от визити на площадките на кулите, като сподели: " Ние имаме вяра, че 5G ще бъде стъпка по посока на смяна на обществото и на Европа. "

Джеймс Кроушоу, основен анализатор на операторите на снабдители на услуги и ИТ в Omdia Informa Tech, изясни по какъв начин намаляването на въглерода е новият фокус за ИКТ промишлеността:

" Намаляването на въглерода става новият фокус - промишлеността би трябвало да пести сила и
Всичко за Вашата сватба
да понижава излъчванията на въглерод. От позиция на икономисването на енергия, фокусът се трансферира от понижаване на безспорното ползване на сила към понижаване на енергийното ползване и възстановяване на успеваемостта на енергийното потребление. От позиция на намаляването на въглерода, въглеродните излъчвания на единица услуга за данни се трансформират в нова мярка за екологичност на мрежата и е нужна използвана формулировка, с цел да се даде опция за по-добро ръководство на пътната карта за понижаване на въглерода. "

Телекомуникационните оператори от дълго време са последователи на световните старания за резистентност, като мобилният бранш е първата индустриална вертикала, която се ангажира с задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване през 2016 година Все още е нужна забележителна работа в трансформацията на мрежата, с цел да могат операторите да доближат задачите си за нулев въглерод и с днешното си известие Huawei удостоверява уговорката си да поддържа този развой.

MWC Барселона 2021 работи от 28 юни до 1 юли в Барселона, Испания. Huawei ще показа своите артикули и решения на щанд 1C50 в зала 1 на Fira Gran Via. За повече информация, апелирам, посетете:.

***

Реч на Дейвид Ли:

Всичко за Вашата сватба

Приемане на Зелената договорка на Европейски Съюз

Здравейте всички. Добре пристигнали в форума на MWC Day Zero Green.

Всички знаем, че изменението на климата е световно предизвикателство, с което би трябвало да се надигнем дружно. Европейски Съюз е основал „ Европейската Зелена договорка " за битка с тази опасност и за поощряване на икономическата резистентност. Тази стратегия също по този начин подсигурява, че бъдещите начинания за резистентност са обективни и приобщаващи за всички. Huawei мощно поддържат зелените упоритости на Европейски Съюз да понижи излъчванията на парникови газове с най-малко 55% до 2030 година и да бъде реализира въглероден неутралитет във връзка с климата до 2050 година

Като корпоративен жител на Европа, Huawei се ангажира да извърши своята част, с цел да помогне за постигането на тези цели. Горди сме, че интензивно поддържаме зелената и цифрова промяна в Европа.

Първо, работим с клиенти, с цел да понижим въглеродния отпечатък на ИКТ промишлеността. ИКТ са основата на цифровата инфраструктура, а цифровата инфраструктура е основата на икономическото развиване. Трябва да се съсредоточим както върху потреблението на сила, по този начин и върху енергийната успеваемост. Например, посредством надграждане до нишки, Европа може да спести съвсем
Всичко за Вашата сватба
1,8 милиона тона въглеродни излъчвания годишно. Това е еднакво на засаждане на 80 милиона дървета. 5G е двадесет пъти по-енергийно ефикасен от 4G. Така 5G може да поддържа 5 терабайта трафик с мощ от 1 киловатчас, до момента в който 4G може да поддържа единствено към 200 гигабайта от същото количество. Интелигентните технологии за оптимизация могат в допълнение да оказват помощ на безжичните мрежи да понижат потреблението на сила с до 35%. Ние се ангажираме да използваме софтуерните нововъведения за възстановяване на успеваемостта и понижаване на потреблението на сила.

Второ, използваме цифрови технологии, с цел да реализираме по-ефективно ръководство на силата. Ние имаме вяра в потреблението на битове за ръководство на ватове. Битовете са главните единици цифрова информация, а ватовете - главните енергийни единици. Интегрирането на цифрови и енергийни технологии ни разрешава да използваме нови софтуерни достижения на изкуствения разсъдък, свързаността и изчислителните облаци за цифровизация на енергийната промишленост. Това усъвършенства енергийната успеваемост и поддържа устойчивото развиване. Дигитализацията основава платформа, която може да усъвършенства енергийната успеваемост във всички промишлености, градове и общности.

Трето, ние поддържаме други промишлености да понижат своя въглероден отпечатък посредством ИКТ решения. Ние назоваваме тази ИКТ опция нашият „ въглероден отпечатък ". Въглеродният отпечатък на ИКТ промишлеността съставлява единствено към 2% от общите излъчвания. Но ИКТ технологиите могат да се употребяват за понижаване на общите световни излъчвания с до 20%. Това значи, че въглеродният отпечатък на промишлеността на ИКТ е 10 пъти по-голям от неговия отпечатък. Цифровите технологии са основни за подкрепяне на промишлеността да реализира задачите за въглеродна индиферентност. Изграждането на солидна основа на цифровите технологии е като засаждането на цифрова гора.

ИКТ промишлеността и всички тук способстват за нашето пътешестване към зелен и дигитален свят. Много нови ИКТ технологии, като терахерци, фотонно пресмятане и brain-like калкулации, ще бъдат основни за доста понижаване на потреблението на сила и обезпечаване на огромна обществена стойност.

Huawei е в Европа от 20 години. Ние сме „ в Европа, за Европа ". Ще продължим да задълбочаваме съдействието си с европейските държавни управления, предприятия и екосистемни сътрудници. Заедно можем да изградим зелена Европа и цифрова Европа. Това е всичко в моята встъпителна тирада и за днешния старт на зеления конгрес. Очаквам с неспокойствие нашите полемики през днешния ден и по време на MWC. Благодаря ви.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg