Huawei ще пусне версия на операционната система за компютри през

...
Huawei ще пусне версия на операционната система за компютри през
Коментари Харесай

Задава се HarmonyOS алтернатива на Windows

Huawei ще пусне версия на операционната система за компютри през идната година

Компютрите с HarmonyOS може да се появят на пазара още през 2024 година
(снимка: IT Home)

Усилията на Huawei да наложи лична операционна система за мобилни устройства и компютри към този момент дават забележими резултати. След като съумя да размени Android в своите смарт телефони с HarmonyOS, в този момент компанията приготвя версия на платформата за лични компютри.

Според източници от китайската промишленост, HarmonyOS за PC ще се появи през идната година, влизайки в ролята на опция на Windows – най-популярната операционна система за компютри все още.

Huawei ще пусне своите преносими компютри непосредствено с тази операционна система, заяви IT Home. Това очакване се удостоверява от Уанг Ченглу, някогашен президент на отдела за разработка на програмен продукт в Huawei Consumer Business Group, който дава отговор с “да ” на въпроса.

Все още няма детайлности за съответните проекти на Huawei. Компанията приказва за HarmonyOS за компютър още от 2020 година През 2021 година излезе преносимият компютър Qingyun L410 със SoC Kirin 990 и опция за инсталиране на HarmonyOS, само че на процедура компютърът работеше с UOS 2.0.
още по темата
Предполага се, че в този момент Hyuawei ще пусне на пазара личен компютър с авансово конфигурирана версия HarmonyOS 4.0 на операционната система или даже с версия HarmonyOS 5.0.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР