Huawei се опитва да възстанови разработката на чипове със собствени

...
Huawei се опитва да възстанови разработката на чипове със собствени
Коментари Харесай

Huawei създаде инструменти за проектиране на 14-нм чипове


Huawei се пробва да възвърне създаването на чипове със лични технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Притисната от американски наказания, Huawei Technologies направи пробив в основаването на лични принадлежности за автоматизация на проектирането на електроника (EDA), в частност на 14-нм чипове, заяви Ройтерс, базирайки се на китайското издание Caijing.

Huawei е създала 78 инструмента, свързани със софтуера и хардуера, нужни за производството на чипове. ИТ колосът ще приключи тестванията на оборудването тази година, съобщи неотдавна ръководителят на компанията Сю Жиджун.
още по темата
Софтуерът е създаден в съдействие с други китайски компании за EDA, които главно локализират принадлежности за софтуерни процеси до 14-нм. Huawei ще предложи тези принадлежности на своите сътрудници и клиенти, добави Сю.

Чиповете, създадени по 14-нм технология, се появиха в смарт телефоните към средата на 2010 година – те са две или три генерации зад актуалните чипове. Въпреки това, в телекомуникациите и доста други области такива чипове към момента са мощно търсени, тъй че Huawei може да разчита на сигурни клиенти.

И за самата Huawei тези технологии ще бъдат от изгода, защото от 2019 година китайският производител на телекомуникационно съоръжение неведнъж попада под глобите на Съединени американски щати, което допуска ограничавания върху доставката на чипове и принадлежности за тяхното планиране от американски компании.

В Китай има няколко предприятия за разработка на EDA, само че специалистите ги считат за неконкурентоспособни на международния пазар. Три от най-големите разработчици на EDA – американските Cadence Design Systems и Synopsys, както и Mentor Graphics, благосъстоятелност на Siemens, се причислиха към глобите, наложени от Вашингтон.

Huawei загуби достъп до усъвършенствани принадлежности за разработка на процесори, вследствие на което продажбите на смарт телефони с водещия допреди няколко години китайски бранд се сринаха.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР