Huawei може да се включи на пазара за 5G смартфони,

...
Коментари Харесай

Huawei търси начини да пусне 5G смартфони


Huawei може да се включи на пазара за 5G смарт телефони, заобикаляйки глобите на Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei търси разновидности за стартиране на пазара на 5G смарт телефони, предолявайки отрицателните резултати от глобите, наложени на компанията от Съединени американски щати, заяви Financial Times за проектите на китайския производител, базирайки се на собствен източник.

Публикацията твърди, че през 2023 година Huawei ще пусне нови смарт телефони, съвместими с мобилни мрежи от пето потомство. В момента компанията създава разнообразни тактики за заобикаляне на американските наказания, които ѝ пречат да закупува американска технология за 5G устройства.

Един от методите е да промени дизайнерските характерности на устройствата, без да употребява усъвършенствани чипове, достъпът до които на Huawei е неразрешен. Преди глобите на Съединени американски щати против Huawei, компанията произвеждаше процесори Kirin, създадени от дъщерното сдружение HiSilicon и създадени от тайванската TSMC.

Сега Huawei преработва своите телефони, с цел да употребява не толкоз съвременни 5G чипове, създадени от китайски компании. Такива процесори могат да лимитират функционалността на смарт телефоните, спрямо предходните модели на Huawei и съперниците, в това число iPhone 14.
още по темата
Huawei се озова в епицентъра на възходящото геополитическо напрежение сред Вашингтон и Пекин, което докара до внезапен спад в каузи на компанията на пазара за смарт телефони. През 2021 година приходите на мобилното поделение на Huawei са намалели с 50% спрямо 2020 година

„ Huawei загуби лидерската си позиция на пазара на мобилни телефони заради американските наказания, наложени преди няколко години. Сега делът на компанията даже на вътрешния пазар продължава да понижава ”, споделя източникът на FT.

Според двама други информатори на американската медия, една от опциите за въвеждане на 5G поддръжка в смарт телефоните на Huawei е потреблението на специфични калъфи. Такива аксесоари към този момент могат да бъдат открити на пазара. Китайската Soyea Technology, да вземем за пример, предлага калъф с вграден eSIM модул и поддръжка на 5G.

Няколко седмици след стартирането на пазара на линията смарт телефони Huawei Mate 50 през септември 2022 година, китайската държавна телекомуникационна група China Telecom стартира да продава устройствата дружно с 5G калъфи. По-рано през 2022 година Soyea пусна и калъфи за телефон Huawei P50 Pro.

Стремежът на Huawei да преодолее рестриктивните мерки на Съединени американски щати и да възвърне позицията си на водещ производител на смарт телефони в света е въпрос от национално значение за Пекин, защото страната се стреми към софтуерен суверенитет, споделят анализатори, интервюирани от FT.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР