Huawei е в преговори с Digital China Group и други

...
Huawei е в преговори с Digital China Group и други
Коментари Харесай

Huawei продава бюджетния си бранд Honor?

Huawei е в договаряния с Digital China Group и други компании за продажба на дялове от марката Honor, съобщи Reuters, базирайки се на свои източници. Прогнозната стойност на договорката може да е 3,7 милиарда $.

Причината е, че след въвеждането на глобите от Съединени американски щати, Huawei ще желае да се концентрира върху развиването на личните си модели, в сравнение с да притегля нови аудитории с бюджетни решения.

Сред активите, които компанията може да отделят, са развойният центъра на Honor, самият бранд и центърът за ръководството на веригата на доставки. Сделката може да бъде финализирана напълно в кеш, в който случай и цената ѝ ще е по-ниска.
 Honor сподели нов модел с четири камери и най-широката бленда в телефон
Honor сподели нов модел с четири камери и най-широката бленда в телефон

Honor 20 Pro идва с редица впечатляващи характерности

В момента Digital China е главният дистрибутор на Honor, само че съгласно източниците на изданието е допустимо и други компании да се включат в конкуренцията за марката. Сред тях евентуално са производителят на електроника TCL и главният съперник на Huawei - Xiaomi. Нито една от фирмите обаче не е коментирала евентуалната договорка.

Honor беше основан през 2013 година, само че бизнес моделът му е обособен от този на компанията майка. Той се конкурира с Xiaomi Oppo и Vivo в Китай, само че се продава също в цялата Югоизточна Азия и Европа. Анализаторите показват, че евентуалната продажба на марката ще е от изгода за него.
 Във Англия откриха
Във Англия откриха " ясни връзки " на Huawei с китайската Комунистическа партия

Само през последните три години Пекин е субсидирала компания със $75 милиарда, се сочи в отчет на Народното събрание

" Ако Honor стане самостоятелен от Huawei, той ще може да купува съставни елементи с американска технология, без да предстои на ограничавания от Съединени американски щати ", сподели анализаторът от TF International Securities Куо Минг-чи. " Това ще помогне на бизнеса на Honor със смарт телефони. "

Това е значимо за него, защото марджът на облага при производителите на бюджетни смарт телефони е много изпилен. През предходната година Honor регистрира облага от под 5 милиарда юана при доходи от 80 милиарда юана.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР