Huawei е изправен пред огромен натиск, след като президентът на

...
Huawei е изправен пред огромен натиск, след като президентът на
Коментари Харесай

Тръмп окончателно реши да спре Huawei, предупреди отново Китай заради Хонконг

Huawei е изправен пред голям напън, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да добави китайския снабдител на смарт телефони в листата с юридически лица на Бюрото за промишлена сигурност на Министерството на търговията. На американските компании е неразрешено да правят активност с компании, включени в този лист.
Тръмп съобщи, представен от Ройтерс, че Съединени американски щати няма да вършат бизнес с китайския софтуерен колос, съобщи БГНЕС.
По-рано Министерството на търговията на Съединени американски щати издаде 90-дневен краткотраен общ лиценз на Huawei, който разреши на американските компании да продължат да работят с китайската компания до края на август. На фона на ескалиращите търговски несъгласия сред Съединени американски щати и Китай, Белият дом възнамерява да отсрочи решението за даване на лицензи, което би разрешило на американските компании да продължат да работят с Huawei, заяви Bloomberg по-рано тази седмица.
Междувременно Тръмп предизвести Китай, че осъществяването на принуда против протестиращите в Хонконг хора поради проектозакона за екстрадиция в континентален Китай и поради неналичието на демократични цености ще навреди на комерсиалните договаряния сред двете страни.
" Смятам, че би било доста мъчно да се оправим, в случай че управляващите в Хонконг  правят принуждение. Искам да кажа, в случай че това е " втори площад Тянанмън ", съобщи Тръмп пред публицисти в Ню Джърси. " Мисля, че е доста мъчно да го създадем, в случай че има принуждение ", добави Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР