Huanggang е дом на над 1,2 милиона души, а този

...
Huanggang е дом на над 1,2 милиона души, а този
Коментари Харесай

Вертикална гора в Китай - дом на 500 души и 5000 дървета

Huanggang е дом на над 1,2 милиона души, а този комплекс може да побере към 500. Хората към този момент са почнали да живеят в първата приключена китайска отвесна гора от Stefano Boeri Architetti. Въпреки че може да не мислим за кулите като за зелени площи, италианският проектант Стефано Боери нарушава тази визия от десетилетия.

Huanggang е дом на повече от 1,2 милиона души и се намира в провинция Хубей, на към 70 километра източно от Ухан.

„ Обитателите на жилищните кули имат опция да изживеят градското пространство от друга позиция, до момента в който се любуват изцяло на комфорта да бъдат заобиколени от природата. “

Стефано Боери, Архитект

Easyhome Huanggang Vertical Forest City Complex, ситуиран в град Huanggang в провинция Хубей, е първата китайска отвесна гора, проектирана от Stefano Boeri Architetti China.

Зеленината на Вертикалната гора, определена от локални типове, се състои от 404 дървета (основните дървета са Ginkgo biloba, Osmanthus fragrans, Acer griseum, Ligustrum lucidum и Chimonanthus praecox); 4620 шубраци (основните междинни и дребни шубраци са Hibiscus mutabilis, Elaeagnus pungens, Nandina domestica и Euonymus alatus); 2408 квадратни метра многогодишна трева, цветя и увивни растения като Ophiopogon bodinieri, Sedum lineare и Liriope spicata).

В плана са употребявани и 4620 шубраци, както и 2409 кв.м многогодишни треви, цветя и увивни растения.

Всяка година се пресмята, че отвесната гора ще всмуква към 20 тона въглероден диоксид, като в същото време отделя почти 10 тона О2.
Това е нов вид отвесна гора, съчетаваща отворени и затворени балкони, които основават епрекъснато изменящо се придвижване, очебийно от наличието на дървета и шубраци, които с помощта на структурата могат да се развиват свободно във височина, до момента в който листата се вписват идеално в дизайна на фасадата.

„ Дизайнът разрешава отлична панорама към облицованите с дървета фасади, подобрявайки сетивното преживяване на зеленината и интегрирайки растителния пейзаж с архитектурното измерение – споделя архитектът Стефано Боери – Така жителите на жилищните кули имат опция да изпитат градското пространство от друга позиция, до момента в който се наслаждавате изцяло на комфорта да сте заобиколени от природата ”
Easyhome Huanggang Vertical Forest City Complex обгръща повърхност от 4,54 хектара и се състои от пет кули, две от които са жилищни и проектирани като отвесни гори. Това е нов зелен комплекс, който интегрира здания за резиденции, хотели и огромни търговски площи, способни да посрещнат ежедневните потребности на разнообразни лица, поданици и краткотрайни посетители, жители и туристи.

Пиетро Киоди, шеф на плана на Stefano Boeri Architetti China, заключава: „ първата отвесна гора, издигната в Китай, има двойно значение: за нас тя отваря нова архитектурна типология - с екструдирани размери, пасващи измежду дърветата - до момента в който за Huanggang може да провокира повсеместен развой на регенериране и преустрояване на градския подтекст. "

Зелената обсесия е философия на живота, новаторски и резистентен метод за планиране на градовете, където живата природа става същинският воин, еднакъв на човешкото създание. Вижте и различен прочут план в Милано на Стефано Боери, още веднъж отвесна гора.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР