Хуан Мартин дел Потро заяви, че все още не се

...
Хуан Мартин дел Потро заяви, че все още не се
Коментари Харесай

Дел Потро: Ще дам всичко от себе си, за да играя на US Open


Хуан Мартин дел Потро съобщи, че към момента не се е отказал от фантазията си още веднъж да играе на US Open. Аржентинецът приключи кариерата си през февруари предходната година поради тежка хронична контузия в коляното, само че след това на няколко пъти показа, че ще направи изпитание да се завърне в Тура.

Бившият №3 имаше всички качества да се подреди измежду легендите в мъжкия тенис, само че кариерата му беше белязана от голям брой травми. Той претърпя общо осем интервенции от 2010 година насам – една на дясната китка (2010), три на лявата (2014-1015) и четири на коляното (2019-2021). Въпреки всичко обаче първенецът на US Open за 2009 година съобщи, че ще направи всичко допустимо, с цел да влезе във форма за тазгодишното издание на шампионата в Ню Йорк, което стартира на 28 август.

„ Обичам тениса, тъй че за мен няма да е проблем във всеки един миг още веднъж да взема ракетата и да видя по какъв начин ще се усещам. Ежедневно работя за превъзмогването на физическите си проблеми, най-много тези с коляното. Както съм казвал, ще си оставя вратата за завръщане отворена най-малко до US Open. Това е най-специалният за мен шампионат. Все още имам време и скоро ще стартира тренировки, с цел да видя дали коляното ми ще понесе натоварването и дали е допустимо да се надявам на завръщане на корта. Ще дам всичко от себе си и се надявам да се случи “ – сподели „ Кулата от Тандил “ пред We Love Tennis.

US Open е най-успешният „ мейджър “ шампионат в кариерата на Дел Потро. Освен, че завоюва купата през 2009, аржентинецът игра полуфинал през 2017 и край през 2018, като загуби надлежно от Рафаел Надал и Новак Джокович. Миналата седмица двукратният олимпийски медалист беше в Сао Пауло, където бе формален дипломат на младежки шампионат, проведен от Ролан Гарос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР