Хуан Мартин дел Потро несъмнено е един от най-талантливите и

...
Хуан Мартин дел Потро несъмнено е един от най-талантливите и
Коментари Харесай

Дел Потро с емоционално признание: Дори не мога да изкачвам стълбите; нямам нищо

Хуан Мартин дел Потро безспорно е един от най-талантливите и обичани играчи в ATP Тура през последното повече от десетилетие, а новината за неговото отричане съкруши милиони почитатели. Самият Тони Надал е споделял, че аржентинецът щеше да бъде номер едно в света, в случай че не беше спохождан от непрестанни контузии и евентуално точно дел Потро е състезателят с минимум шанс всред всичките си сътрудници. Бившият първенец на US Open пък приказва намерено за проблемите си, откогато окачи ракетата и думите му несъмнено биха могли да разчувстват и най-коравите хора:

" Наскоро бях в Швейцария, с цел да се видя с следващия доктор. Започнах ново лекуване, което ми беше предложено от редица други тенисисти, само че до момента няма никакъв позитивен резултат. Може единствено да си представяте по какъв метод се усещам, откакто съм минал през следващата опереция или лекуване, а нещата не престават да не се усъвършенстват. Както постоянно, то аз стартирам да подлъгвам самия себе си и да имам вяра във всеки един развой, тъй че разочарованието е голямо, когато още веднъж резултатите липсват. Това ми се случва непрекъснато през последните три години и половина.

В момента само мога да вървя. Дори не мога да се затичам. Не мога да изкачвам стълбите без да изпитвам болежка. Не мога да карам за дълго време, в случай че не спра, с цел да направя разпъване на краката си. Така наподобява сегашната ми действителност, което е ниастина мъчно и тъжно, само че постоянно се пробвам да усъвършенствам ситуацията си и се стремя към воденето на най-хубавия вероятен живот, макар че изпитвам сходни проблеми. Важно е да се освободя психически от този товар.

Не мога да приема живот без тенис. Не бях квалифициран да направя преход към някакво друго занятие, когато приключа със спорта. Нямам показва какво вършат другите състезатели, с цел да осъществят обикновено сходна смяна в всекидневието си и по какъв начин съумяват да се усещат добре. Бях номер три в света, по-късно колената ми се " счупиха " и ето ме пред вас в този момент. Човек, който няма безусловно нищо.

През цялото време се пробвах да се възстановя, само че в Буенос Айрес усетих по какъв начин към този момент е пристигнал моментът да спра. Оттогава насам съм в развой на търсене и премислям какво би ми харесало да върша отсега нататък. Много тенисисти са ми споделяли, че са мислили по този въпрос през последните 1-2 години от кариерата си. Аз обаче занапред го върша " - приключи една от най-тъжните тенис изявленията в миналото.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР