https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/parite-smenyat-pritezhatelite-si-za-da-spasyat-kapitala.139081) под заглавие Парите сменят притежателите си, за да спасят

...
https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/parite-smenyat-pritezhatelite-si-za-da-spasyat-kapitala.139081) под заглавие Парите сменят притежателите си, за да спасят
Коментари Харесай

Войната на парите

https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/parite-smenyat-pritezhatelite-si-za-da-spasyat-kapitala.139081) под заглавие „ Парите сменят притежателите си, с цел да спасят капитала “, подчертах, че в страната ни настава ново време, в което се води към този момент война за промяна на притежателите на парите. И че тази война дефинира характера на политическия живот през днешния ден, фрагментирането на Народното събрание и невъзможността да се сформира естествена изпълнителна власт, както и острото опълчване сред политическите партии. Защото те са настоящите фактори в тази война. Между другото там пиша: „ Много се лъжат тези, които считат, че в България стават странни и неконтролируеми неща; че е настъпил безпорядък, че всичко е непредвидимо и че участниците в политиката и в ръководството на страната са изцяло инцидентни лица, настоящи по персонална воля и съгласно партийни повели. Наложим ли схемата, за която става дума, върху събитията, явленията и личностите, елементарно ще видим какъв брой закономерно и разумно е всичко. “

Днес думите ми се удостоверяват.

Това, което се случва в Народното събрание, и кавгите на политическите партии, не са никога демонстрация единствено на политически упоритости, нелепост, волност и безнаказаност, както те сами взаимно се упрекват, а прикриване същността на политическата конюнктура. Партиите са натоварени от капитала да играят спектакъл, с цел да не се види и разбере какво в действителност има под повърхността и кои са силите, които действително движат събитията и дефинират явленията и процесите.

Партиите (по-скоро техните водачи, схваща се) в действителност се държат неуместно, даже несъответстващо. Те лъжат на пакост, сменят непрекъснато мненията си; през днешния ден приказват едно, а на следващия ден напълно друго и основават неуместна атмосфера. Уж мислят за народа, за бедните и обществено слабите, а всичко, което приказват и правят, е против тях, срещу техните ползи и потребности. Затова и вършат всичко допустимо, с цел да не се сформира държавно управление и даже да не се одобри бюджетът за идната година. Така ще се отиде на предварителни избори, които ще повторят сегашните резултати и разпределението на силите в идващото Народно заседание ще бъде напълно същото. Тогава ще стартира още веднъж това, което виждаме през днешния ден. Но пък театърът ще продължи да изнася своите обществени представления и ще забавлява народа. Докато на народа му омръзне. Но това няма да е скоро.

Целта е да се докара целият политически живот да парадокс, в който да се извърши първото действително преразпределение на парите сред притежателите им.

Ужасно е, че политиците и държавниците толкоз добре са влезнали в функциите си и играят този противоположен парадокс като че ли е в действителност. Оказва се, че са блестящи, когато би трябвало да са демагози, противни, нечестни, лъжовни и бездарни. Това те не просто го умеят, а е тяхна органична същина. Всички толкоз си наподобяват в старанието си да наподобяват загрижени и измъчени за народа, че са противни. Ама нали против това получават заплащане!

Но тематиката беше за войната на парите.

Първият опит за тяхното пренареждане преди година нямаше кой знае какъв триумф. Играчите, които трябваше да проведат тази промяна, бяха неопитни и не можаха да употребяват изборната си победа, с цел да внушат, че са мощни, сигурни и поредни. Те явно нямат качества на политици – камо ли на държавници. Нервни, подозрителни, гневливи, несъобразяващи се с действителностите, те изтърваха позорно властта и справедливо бяха свалени от власт.

Но тъй като не си довършиха работата, предоставено им бе да се опитат отново. Сега обаче им липсва предходния начален подтик, получен в митингите и в неистовото предпочитание на обществото да изгони тогавашната противна власт. Като няма кой различен да го стори, в този момент ще би трябвало отново те да опитат. Тези, против които се разиграва театърът също не си губят времето и няма да правят отстъпка елементарно, заради което с всички сили и средства пречат на главните настоящи сили да имат надеждни сътрудници. Предишните им съдружници са към този момент много изхабени и изгубили прохлада и поредност. Вижда се бездарието им и надали ще могат да разчитат на тях. Но по този начин или другояче следва още един опит.

Тази война ще продължи, до момента в който не настъпи сполучливият й край и се извърши поставената от капитала цел. Ще бъде още много време все по този начин комплицирано, обратно и неуместно. Обществото ще претърпява с неразбиране държанието на своите национални избраници, ще ги ругае заслужено и ще се чуди за какво се държат по този начин необяснимо и неуместно. А те се държат по този метод, тъй като са програмирани да бъдат като отнесени и да отклоняват вниманието на хората. Затова още известно време няма да пристъпват фамозните „ червени линии “, ще се бият в гърдите, че са кардинални и почтени, милеещи за народа и „ българските жители “. Но единствената им грижа е да си броят парите, които получават за старанието да пречат и да приказват глупости.

Картината е напълно съответна за вида общество, в който живеем и се изтезаваме. Нашата роля е на фенове и на пострадали от упоритостите и капризите на капитала, от неговата незадоволима лакомия и свирепост.

Но когато чашата на търпението се препълни, ще пострадат актьорите в политическия спектакъл на парадокса. Самият спектакъл ще спусне краткотрайно завесата, до момента в който се приготви идната режисура.

Ето, това е демокрацията с нейните „ европейски полезности “. Тази народна власт не е нищо повече от една станала към този момент банална „ война на парите “… Най - страшното е, че в баналната война през днешния ден – все по-активни са изявите на левицата. Нека се замислим над този факт.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР