http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/21/vba-konc.obez-0.pdf Съдия Аракелян е завършила  ЮФ на СУСв.Кл.Охридски през 1988г. Била

...
http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/21/vba-konc.obez-0.pdf Съдия Аракелян е завършила  ЮФ на СУСв.Кл.Охридски през 1988г. Била
Коментари Харесай

ВСС с категоричен избор на Ванухи Аракелян за председател на Апелативния съд

http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/21/vba-konc.obez-0.pdf 

Съдия Аракелян е завършила  ЮФ на СУ " Св.Кл.Охридски " през 1988г. Била е стажант-съдия в Окръжен съд Варна(ОС-Варна) и една година Главен юрист в ОбНС- Добрич. През 1991 год. встъпва като арбитър в Районен съд - Варна, където е била зам.председател и началник на Брачна гилдия. От октомври 1996 година е арбитър в ОС-Варна. Била е негов зам.председател и началник на Търговско и фирмено поделение. Съдия Аракелян има най-високия сан в правосъдната система - арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

От юни 2004 година и в продължение на два мандата е административен началник - ръководител на ОС- Варна. През това време съдът два пъти е бил удостояван със званието " Съд модел “ за постигането на 30 критерия, свързани с одобряването на политики в областта на ръководството и контрола на делата, разбора и отчетността в цялостния развой на администриране и ръководство на институцията, за открита, транспарантна, налична и разбираема за обществото правораздавателна активност, за дейна просветителна стратегия за правни познания и просветеност, ориентирана към младежите от района.

От м. февруари 2014 година, след конкурсна процедура управлява третия по величина и втори по натовареност апелативен съд в страната – Апелативен съд – Варна. Открито и ясно приказва за персоналната идея, с кожято управлява институцията – за повече публично доверие в професионалната и личната  честност на съдиите и чиновниците от съда, и на тези, от правосъдния регион на апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР