Хроника на кризите: Какво е поведението на обществото? Може ли

...
Хроника на кризите: Какво е поведението на обществото? Може ли
Коментари Харесай

Христо Монов: Ковид паниката беше добре насаждана

Хроника на рецесиите: Какво е държанието на обществото? Може ли да се сложи диагноза на 45-ото Народно заседание? Преживявания и психически баланс: Какво е определящо за дневния ред на хората?

" Фактът, че някой е извадил револвер, и е стрелял по различен човек, демонстрира, че една огромна част от хората в България са на ръба на психологичното си изгаряне ", съобщи психологът Христо Монов за " Денят ON AIR ".

Той добави, че коронавирусът и методът на реакции на международния хайлайф към него, са създали по този начин, че голяма част от хората да изпаднат в психическа рецесия и непрестанен дълъг стрес заради стопански и личностни аргументи.

Монов акцентира, че доста фамилии не могат да живеят дружно дълго време на едно място. Други аргументи за напрежението са загубата на работа и непрекъснатото облъчване с отрицателна информация.
" Защо трябваше да се прави брифинг на НОЩ в 22 часа вечерта, с цел да се каже, че от пожарите в Чернобил нямало радиоактивно замърсяване? Това беше целеустремено мачкане. Един нерешителен човек е доста елементарен за ръководство ", разяснява още психологът.

Специалистът обърна внимание на това, че контузията след забелязано ликвидиране и самоубийство е голяма. Той означи, че в случай че се работи добре, тя се преодолява, само че въпреки всичко остава за цялостен живот.

" Тази коронавирус суматоха е добре насаждана, тя провокира икономическа, обществена и политическа рецесия. Последствията ще бъдат доста дълги - върху цели генерации. Учениците не помниха какво е учебно заведение. В отчета на ЮНЕСКО се дава информация, че за последните 2 години необразованите деца в света са се нараснали със 100 милиона ", сподели Монов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Относно изборите и политическата обстановка в България, психологът акцентира, че следим народ, който се лута в изборите си.
" Българският гласоподавател е обезверен, откровено търси нов избавител ", съобщи още той.

" Много от българските избирате, тъй като са в дълга рецесия, не реагират с рациото си, а с първосигналната страст. Дори хора с положително обучение и добър социално-икономически статус са подготвени да се поддадат на страстта, а не на разсъдъка " означи Монов.

По думите му, България е в един непрестанен разпад от век. Той добави, че служебният кабинет е тук, с цел да покаже, че може да се вземат решение проблеми. Психологът е безапелационен, че има доста какво да се направи в областта на образованието.

" Да се отворят още други ден университетите. Нашите студенти изгубиха всякаква мотивация и дарба да се образоват, а въпреки всичко те са бъдещето на нацията ", прикани психологът.

" Виждам действителната обстановка с учителите. Тези хора понесоха доста. Сега, половината ден са присъствено, половината - онлайн. Това е непрестанен стрес за тях. Правителството може да отпусне 5 дни отпуск да вземем за пример. Говорили сме да изготвим специфични стратегии за тези хора, с цел да се възстановят ", добави Монов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР